banner1001
DÜNYA:
PKK YANDAŞLARI AVRUPA'dA TERÖR ESTİRDİ

08 Kasım 2016 Salı 14:05



 Avrupa'da yaşayan PKK yanlıları, HDP'lilerin gözaltına alınması sonrası değişik ülkelerde gösteriler düzenledi. Gösterilerde, AB tarafından terör örgütü olarak tanınmasına rağmen, PKK'yı simgeleyen bez parçalarının taşınmasına izin verildi. PKK yandaşlarına karşı yeteri kadar önlem alınmazken, son günlerde şiddet içeren şu olaylar kayda geçti: 

-İngiltere


HDP'lilere yönelik operasyonu bahane eden terör örgütü PKK yandaşlarının İngiltere'nin başkenti Londra’da dün düzenledikleri yürüyüşte bazı göstericiler iki Türk vatandaşına fiziki saldırıda bulundu. Olayla ilgili olarak bilgi veren mağdurlardan, İngiltere'de İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gören Ceylan Nas (25), nişanlısı Burak Taş (28) ile kendisini darbeden saldırganlarla ilgili olarak İngiliz polisine yaptıkları şikayetin kabul edilmediğini söyledi. 

Türkiye karşıtı pankartlar taşıyıp slogan atan grupla Oxford Circus metro istasyonundan çıkınca karşılaştıklarını anlatan Nas, görüntü çekmek istediklerini, bunun üzerine tartışma çıktığını söyledi. Göstericilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hükümeti hedef alan hakaret içerikli sloganlar attığını, kendilerine de "faşist" dediğini aktaran Nas, bunun üzerine göstericilere sözle karşılık verdiklerini söyledi. 

Bir göstericinin nişanlısına saldırdığını kaydeden Nas, "Nişanlım ile saldırganın arasına girdim. Polis de ayırır diye düşündüm. Ancak öyle olmadı. Arkadan nişanlımın üzerine 4 kişi daha saldırdı. Nişanlımı yakındaki bir mağazanın içine sürükleyip, yürüyen merdivenlerin önünde sıkıştırdılar ve darbettiler. Polis sadece mağazanın kapısını kapatıp bizi yarım saat kadar içeride tuttu. Sonra arka kapıdan çıkarıp bir taksiye bindirdiler." dedi. 

Saldırganlarla nişanlısının arasında kaldığından, kendisinin de darbedildiğini belirten Ceylan Nas, kolunun incindiğini ve hareket etmekte güçlük çektiğini ifade etti. 

Terör örgütü PKK sempatizanları, cuma günü de Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği önünde düzenledikleri protestoda elçiliğe taş ve yumurtalarla saldırdı. Olay sırasında, başına isabet eden bir cisim nedeniyle bir İngiliz polisi de hafif şeklinde yaralandı. 

-Fransa


HDP’ye düzenlenen operasyon sonrası perşembe gecesi PKK yanlısı bir grup, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğine molotofkokteyli ile saldırdı. Saldırı büyükelçilik binasında az miktarda hasara neden oldu. 

Büyükelçilik makamlarının, olayın faillerinin bir an önce bulunması için Fransız yetkililer nezdinde girişimde bulunduğu öğrenildi. Henüz gözaltına alınan kimse olmadı. 

Cumartesiyi pazara bağlayan gecede ise Türkiye'nin Nantes Başkonsolosluğuna molotofkokteyli atıldı. Hasara yol açmayan saldırı sonrası henüz kimse gözaltına alınmadı. 

Marsilya'daki protestoda ise Türkiye Başkonsolosluğuna yürümek isteyen PKK yanlısı bir grup polis tarafından durduruldu. 

-Almanya


HDP'ye yönelik operasyonlardan sonra Almanya'daki PKK sempatizanları sokağa çıktı. Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu önüne giden terör örgütü sempatizanları ile polis arasında arbede çıktı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan Alman polisi ile karşı karşıya gelen PKK yanlıları, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Alman polisi, olay çıkarmak isteyen PKK sempatizanlarına sert müdahalede bulundu.​ 

Almanya’nın Hannover kentinde ise Başkonsolosluk personeline ait diplomatik plakalı araç kundaklandı. Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu önünde park halindeki aracın cumartesi gece yarısı kimliği bilinmeyen kişi ya da kişilerce kundaklanan araç kullanılmaz hale geldi. Hannover polisi olayla ilgili soruşturma başlattı. Cuma akşamı toplanan 300 kadar PKK yandaşının eylem yaptığına dikkat çekildi. 

Terör örgütü yandaşları, Hannover Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna gelen bir konsolosluk çalışanını da darbetti. 

-Avusturya


Avusturya’nın Vorarlberg eyaletine bağlı Rankweil/Kunert bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Avusturya Türk İslam Birliğine (ATİB) bağlı bir camiye saldırı düzenlendi. Kimliği bilinmeyen bir kişi, 3 Kasım gecesi caminin tabelasına "HDP" yazdı. Caminin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, bir kişinin caminin tabelasına sprey boyayla yazı yazdığı görülüyor. 

ATİB Vorarlberg Bölge Koordinatörü Abdullah Horoz, "Son zamanlarda Türkiye'de terör örgütlerinin ve sempatizanlarının yaşattığı sıkıntılar maalesef yaşadığımız bölgeye de sirayet etti." dedi. 

-İsveç


Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) İsveç'in Göteborg şehrindeki şubesinin açılışı için planlanan tören, PKK yandaşlarının ölüm tehditleri nedeniyle iptal edildi. 

UETD Göteborg Şubesi Başkanı Harun Uzel, yaptığı açıklamada, medyada bazı kişilerin, teşkilatı ve programı hedef gösterdiğini belirterek "Bunun üzerine, PKK yandaşı 150 kişilik grup, Kungelv ilçesindeki belediye binasını bastı. Binanın bütün camlarına, 'IŞİD'i burada konuşturmayacağız' yazılı afişler yapıştırıldı." diye konuştu. 

Onlarca kez ölüm tehdidi aldıklarını ifade eden Uzel, ''Her şeye rağmen programımızı yoğun polis güvenliği altında gerçekleştirmeyi göze almıştık ancak polisin uyarısı üzerine kalabalığın 2-3 bine çıkmasının beklendiğini öğrendik. Polis, böyle bir kalabalık karşısında çok zorlanacağını ifade etti. Biz de lokalimizin açılışını iptal ettik." dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaeli, Emitt Turizm Fuarı'nda parladı
Emitt Turizm Fuarına "Gözlerinize İnanacaksınız" markasıyla kurulan Kocaeli standında, şehrin turizm potansiyeli...

Haberi Oku