banner1001
EĞİTİM:
GOSB'da arama kurtarma ekibi oluşturuldu

05 Aralık 2018 Çarşamba 07:56

GOSB’da çalışan 23 kişi ile kurulan arama kurtarma ekibine Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ilk eğitim verildi.

3 gün süren teorik ve pratik arama kurtarma eğitimlerinde ilk gün temel afet bilinci, arama kurtarma bilgileri, ipler ve düğümler başlıklarında konular işlendi.

İkinci gün ekipman kapasitesi ve cihazların işlevlerinın aktarılmasıyla devam eden eğitim, enkazda arama kurtarma detaylarının teknik cihazlarla anlatılmasıyla son buldu.

Eğitimin üçüncü gününde ise KBRN eğitimlerine yoğunlaşıldı. Ölçüm cihazları ve kimyasal gaz çeşitleri üzerinde durulan eğitimde müdahalede kullanılan A, B ve C tipi elbiseler tanıtıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, kurulan ekibe ikinci versiyon sertifikalı eğitimlerin AFAD Başkanlığındaki Afet Eğitim Merkezi (AFADEM) uzmanlarınca verileceğini söyledi.

Tekoğul, GOSB’da kurulan arama kurtarma ekibinin İlimizdeki diğer organize sanayi bölgelerinde de oluşturulması için resmi yazı ile yazılı mevzuat hatırlatması yapıldığını ve oralardan da eğitim taleplerinin gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku