banner1001
EĞİTİM:
Karikatür Yarışması finale kalanlar

11 Nisan 2018 Çarşamba 10:58

Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında finale kalanlar belirlendi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışması’nın konusu “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” olarak belirlenmişti. Yarışmanın final elemeleri jüri üyeleri; Andrey Popov, Seyran Caferli, Saadet Demir Yalçın, Murat Yılmaz ve Ahmet Altay tarafından yapıldı. Dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör karikatüristlerin katıldığı yarışmada finale kalanlar için ödül töreni 23 Nisan Çocuk Fuarı’nda verilecek. Ödül töreni 23 Nisan Pazartesi saat 10.00’da Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

ULUSLARASI JÜRİ ÜYELERİ DEĞERLENDİRDİ

Rusya Federasyonu St. Petersburg’dan yarışma jüriliği için ülkemize gelen Andrey Popov, bu yıl 2.’si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması’nın çocuk ve dijital bağımlılık konusunda gündem oluşturarak bir farkındalık oluşturduğunu, yarışmaya oldukça nitelikli eserlerin katıldığını belirtti.  Saadet Demir Yalçın, Büyükşehir Belediyesi’ne organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti. Yalçın, uluslararası alanda isim yapmış kişilerin çizimlerinin de yarışmaya katılıyor olmasının uluslararası alanda bu yarışmanın nasıl ses getirdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Azerbaycanlı Karikatürist Seyran Caferli de, çocuk ve dijital bağımlılık konusuna dikkat çekici oldukça güzel eserlerin bulunduğunu ifade ederek, jüri üyesi olarak objektif bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti.

 

56 ÜLKEDEN 585 KATILIMCI 1.368 ESER

Jüri üyesi karikatürist Ahmet Altay, 56 ülkeden 585 katılımcının 1.368 eserle Bilge Şehir Kocaeli Uluslararası Karikatür Yarışması’na katıldığını belirtti. Bu yıl katılım için eserlerin orijinalini istediklerini belirten Altay, bir çizer için eserin orijinalinin çok kıymetli olduğunu ifade etti. Kocaeli’den ve Türkiye’den katılımın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Altay, karikatür yarışmasıyla sanatsal bir bakış açısıyla ve karikatür diliyle dijital bağımlılık konusunda farklı bir bakış açısı çizmeye çalıştıklarını söyledi.

 

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

Yarışmanın 1.’lik ödülü 15 bin TL, 2.’lik ödülü 10 bin TL, 3.’lük ödülü 5 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada 2 bin 500 TL teşvik ödülü, ayrıca 5 kişiye bin 500 TL başarı ödülü bulunuyor. Yarışmada günümüz toplumunda çocuklardaki bilgisayar ve tabletlerde oyunlar, sosyal medya bağımlılığı gibi konulara dikkat çekmek, çocukları iletişimden ve birbiriyle oyun oynamak yerine asosyalleştirerek bağımlı hale getiren bir problem konusunda, farkındalık oluşturarak dikkatleri bu noktaya çekmek amaçlandı. 2. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında, "Çocuk ve Dijital Bağımlılık" konusunda karikatüristler tarafından özgün kavramlar ve konuları zenginleştirici bir perspektifle işlenmiş karikatürler finale seçildi.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku