banner1001
EĞİTİM:
Yeni Nesil Tarıma Mesafeli

12 Aralık 2018 Çarşamba 12:35

Ferrero Fındık’ın Değerli Tarım Programı kapsamında gençleri ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte başlattığı ve 30 okulda 3 bin 944 öğrenciye ulaşılarak devam ettirdiği “Bugün Benim, Gelecek Benim Projesi” değerlendirme toplantısı Ordu’da yapıldı.


Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon’da çeşitli okullarda gerçekleştirilen projenin temel hedefinin, bölgedeki çocuk ve gençlerin kişilik gelişimlerini güçlendirmek, geleceklerini şekillendirecek, mesleki fırsatları yerinde anlatmak ve bölgeye katkı sağlamak olduğu açıklandı. TOÇEV, Ferrero Fındık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen projenin ilk yıl değerlendirmesinin ardından düzenlenen basın toplantısına, Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın, TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Betül Mermertaş ve Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın katıldı.

Akın, “Ferrero Fındık olarak Değerli Tarım uygulamaları dahilinde pek çok sosyal proje yürütüyoruz. TOÇEV’le birlikte gerçekleştirdiğimiz ve bunların en önemlilerinden biri olan bu proje ile geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklara ve gençlere ulaşarak, gelişimlerine katkıda bulunmak ve kendi yaşadıkları bölgelerde de bir gelecek olduğunu göstermek istiyoruz.” dedi.


Mermertaş ise, “TOÇEV olarak “Okumak Her Çocuğun Hakkıdır” diyerek yola çıktık. Çocukların eşit koşullar içinde eğitim almalarını ve eşit haklara sahip olmalarını amaç edindik. Bu sene 25. yılımızı kutlayacağız ve bu senin Mottosunu “Çocuk İşçiliği” konulu olarak seçmeyi tercih ettik. Tam da bu kapsamda 3 bin 944 öğrenciye ulaştığımız “Bugün Benim Gelecek Benim” projemiz bu yılın amacına uygun olarak ilerliyor.” diye konuştu.

 

Çocuklar Tarım Sektörüne Mesafeli

 
Proje kapsamında düzenlenen ankette, yüzde 67,6’sının gelecek hakkında planları olduğunu belirten öğrencilerin, “Tarım sektöründe profesyonel çalışmak gelecek planların arasında var mı?” sorusuna verilen yanıtlardan, yüzde 72,4’ünün tarım sektöründe profesyonel çalışmayı planları arasına koymadığı saptandı.

“Meslek seçimini yaparken ailenin yönlendirmesi kararını ne derecede etkiliyor?” sorusuna öğrencilerin yüzde 53,8’i “ailesinin yönlendirmesinin etkilediğini”,  yüzde 35,6’sı “etkilemediğini” ve yüzde 10,7’si de “tamamen belirleyici rol oynadığını” söyledi.

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GTÜ, Antarktika Seferine Katıldı
GTÜ Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, 8. Ulusal Antarktika...

Haberi Oku