EĞİTİM:
Yurtlar GTÜ'nün hakkı!

18 Ağustos 2016 Perşembe 11:48

Gebze Bölgesinde FETÖ/PDY gerekçesiyle kapatılan Yurt ve Okullar GTÜ’ye devredilmeli.
Yurtlar GTÜ’nün hakkı!

OHAL kararnamesiyle kapatılan ve Milli Eğitim ile Hazine’ye devredilen Yurtların Kocaeli Üniversitesi’ne devredileceği iddia ediliyor. Gebze Bölgesi’nde ki yurtlar, bölgemizde bir tane bile Fakültesi bulunmayan Kocaeli Üniversitesi yerine Eğitimin parlayan yıldızı GTÜ’ye devredilmeli. 

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından İlan edilen OHAL sürecinde ilimizde ki FETÖ’ye bağlı hizmet veren Okul ve Yurtlar el konularak kapatılmıştı. Hazine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen özellikle Üniversite yurdu olarak hizmet veren kurumların Kocaeli Üniversitesi’ne devredileceği iddia edildi. Şu anda faal olmayan yurtları bünyesine katmak için Kocaeli Üniversitesi’nin görüşmeler yaptığı iddia edilirken, Gebze Bölgesi’nde ki yurtların da Kocaeli Üniversitesi’ne devredileceği iddia ediliyor.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NE VERİLMESİN
Bu iddia her ne kadar doğrulanmasa da Gebze Bölgesi’nde ki Yurtların Gebze Teknik Üniversitesi’ne devredilmesi gerekiyor. Yurt açığı bulunan ve şu an sadece Muallimköy Kredi Yurtlar Kurumu’nu kullanan Gebze Teknik Üniversitesi’nin de eksikleri göz önünde bulundurularak bölgemizde ki yurtların GTÜ’ye devredilmesi isteniyor. Gebze Bölgesi’nde bir tane bile Fakülte ve Meslek Okulu bulunmayan Kocaeli Üniversitesi’nin yurtların geçirilecek olması büyük bir haksızlık. Mevcut MYO’nu bile kapatarak Hereke’ye taşıyan ve Gebze Bölgesi ile hiçbir bağı olmayan Kocaeli Üniversitesi yerine, eğitimin ve bilimin parlayan yıldızı GTÜ’nün öğrencilerine bu yurtların tahsis edilmesi gerekiyor.(Ömür Kavran)

banner982
Anahtar Kelimeler
GTÜYurt
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

İtfaiyeden Teleferikte Nefes Kesen Tatbikat
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kartepe Teleferiğinde metrelerce yükseklikte güvenli çalışma...

Haberi Oku