EKONOMİ:
Bu 'Hal” de olmalıyız!

12 Aralık 2016 Pazartesi 09:51


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Dünyaya örnek olacak bir hal projesi yapacağız” fikri hayata geçiriliyor. Yeni inşa edilecek olan hal kompleksi, uluslararası standartlarda, altyapı ve hijyen sorunu olmayan, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek, gelişmelere açık ve alan ihtiyacını karşılayabilecek. Gebze’de bulunan taze meyve ve sebze kooperatifi ne bağlı 34 dükkanın da girmek istedikleri yeni hal binasının inşaatına Ocak ayı  başında başlanacağı öğrenildi. 

HAL PROJESİNDE YOK YOK

Tuzla-Aydınlıı’da , yaklaşık 700 dönümü kapsayan, Avrupa standartlarında, yeni, modern, hijyenik, içinde laboratuar, soğutma sistemli, donanımlı dükkanlar ile zabıta, güvenlik, temizlik ve itfaiye birimleriyle, otel, hastane, eğitim ve spor tesisleri, lokantaları, finans kurumları-bankalar, hamam, cami, otoparklar (kapalı-açık) araç bakım ve yakıt dolum istasyonları, parklar, sosyal tesisler gibi çağın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir hal yapılıyor. 

Hal projesi kapsamında ; Yaş sebze-meyve hali ve kuru gıda hali ile et ve et ürünleri, ofis, büro, konaklama yeri, cami, lokanta, hamam, postane, sigorta, banka, finans kurumları, katlı otopark, yönetim binaları, spor alanları, sağlık tesisi alanı, eğitim alanları, yeşil alanlar sosyal tesis alanları, yol alanları, hal alanı içinde ihtiyaç duyulan diğer donatı ve hizmet alanları yapılacak.

GEBZE VE İZMİT’TE YARARLANACAK 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla'ya yapılacak halden Gebze ve İzmit'in de istifade edeceğini açıkladı.

Tuzla’da TEM ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na çok yakın bir alanda yer alacak sebze-meyve hali için, Şifa Mahallesi-Aydıntepe Yolu ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki güzergahta da bir dizi kavşak ve yol çalışması yapılacak. Belediye Meclisi’nin hal alanını genişletmek için bazı parselleri bu araziye katması nedeniyle arazinin ortasında kalan yol projesini yana çekmek için de yolun güney kesimdeki askeri alandan yer alınacak. Yol projesi kapsamında ‘ring yol sistemi’ ve geniş otoparklar da düşünüldü.


240 DÜKKAN YER ALACAK

450 bin metre araziye kurulacak olan Aydınlı Meyve Sebze Hali’nin toplam inşaat alanı 205 bin 630 metrekare olacak. Bu alanda 240 adet dükkan, satış birimleri, giriş kontrol noktaları, gıda kontrol binası, kasa yıkama tesisi, paketleme tesisi, atık depolama alanları, idari bina, otoparklar, itfaiye istasyonu, temizlik birimi, otel, cami, kafeler, büfeler, restoran, sağlık ocağı, eczane, PTT ve banka şubeleri yer alacak.

OTOPARK VE YEŞİL ALAN  GÖZ KAMAŞTIRACAK

Özellikle hal içerisinde trafik sorunu oluşmaması amacıyla, ürün giriş ve çıkış noktaları farklı güzergahları kullanacak. Ayrıca otopark sorunu oluşmaması için de açık ve kapalı otopark alanları yer alacak. Tesis içerisinde bin 133 araçlık binek araç, 408 araçlık kamyonet ve bin 201 araçlık TIR ve kamyon otoparkları oluşturulacak.

Hal tesisi içerisinde sosyal donatı alanlarına ayrı bir önem verilerek, tesisi kullanan herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar oluşturulacak. Proje kapsamında 80 yatak kapasiteli otel, cami, 2 adet kafeterya, 16 adet büfe, 1 adet Restoran, PTT şubesi, 5 adet banka şubesi, 3 bin 700 metrekare park alanına yer verildi.

Çevre dostu olarak planlanan yeni hal tesisinde, yeşil alanlar oluşturulacak. Bu alanlar hem sosyal amaçlı kullanılacak hem de ağaçlandırma yapılarak karbon salınımına yönelik adım atılmış olacak. Ağaçlandırma için ayrılan alana bin 118 ağaç dikilmesi planlanıyor. Ayrıca bin 427 çalı, 278 bin adet yer örtücü bitki dikimi yapılacak.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Hakan Doğan’dan Demir çelik geri dönüşümüne...
3K Denizcilik ve Demir Çelik’in sahibi Hakan Doğan, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan,...

Haberi Oku