EKONOMİ:
Darbenin karşısında,  halkın yanında!

20 Temmuz 2016 Çarşamba 10:33

Toplumun her kesiminden 15 Temmuz Darbe girişimine tepkiler gelmeye devam ediyor. İş Dünyası’nın Gebze’de ki kalbi Gebze Ticaret Odası’da Darbeye karşı birlikte tepki gösterdi. GTO Başkanı Nail Çiler, Milli İradenin yanında, Darbelerin karşısında olduklarını ve Türk halkının destan yazdığını söyledi.

Gebze Ticaret Odası 15 Temmuz Darbe girişimine karşı çıktı. İş dünyası da FETÖ/PDY Mensubu Cuntacıların Darbe girişimini dün sabah düzenledikleri ortak basın toplantısıyla kınadılar. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri de dün Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. GTO adına açıklama yapan ve zaman zaman ağladığı görülen Başkan Nail Çiler, “Demokrasi vazgeçilmezimiz, Milli İrade geleceğimizdir. Türkiye’de bu saatte özel sektörün tamamının temsil eden TOBB ve Odalar aynı anda açıklama yapıyoruz. 15 Temmuz Gecesi demokrasinize kast edenleri devletimiz önlemiştir halkımız milli iradeye sahip çıkmıştır. Oda ve Borsa camiası olarak ilk anda tepkimizi koydu. Hain kalkışmasının başarısızlığa uğraması, halkımızın karşı koymasıyla olmuştur.”dedi.  

SİYASİLERE TEŞEKKÜR

Siyasi Partilerin ve Devletin üst kademesinin darbe girişiminde birlikte hareket etmesinden dolayı tebriklerini ileten Çiler, “Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasilerin gösterdiği birlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak ediyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı kutluyoruz. Bu darbe girişimi karşısından direnen karşı koyan herkese gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizle kıvanç duyuyoruz. Bizler gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir irade istemiyor, demokrasiden başka seçenek görmüyoruz. Bu çetenin tamamen ortaya çıkarılıp hesap vermesini istiyoruz. Darbecilerin hain saldırılarıyla şehit olan Sivil vatandaşlarımıza ve Emniyet güçlerimize Allahtan rahmet kıymetli ailelerine sabırlar, acil şifalar diliyorum. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır.”dedi.

HALKIN İRADESİ

Türkiye’nin darbe girişimine hep birlikte karşı koyduğunun altını çizen Çiler, “Bu belayı hep beraber durdurduk. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Birbirimizi daha çok sahiplenmek zorundayız. Ülkemizin birliğine karşı olanların karşısın da dikilmeye devam edeceğiz. Halkın iradesi dışında hiç bir iradeyi kabul etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Allah milletimize bir kez daha böyle acılar yaşatmasın.  Eğer darbeciler başarılı olsaydı bugün birçoğumuz belki de hiç birimiz bu sıralarda oturamayacaktık. Biz ülkemizin şahlanmasından yanayız. Biz seçilmiş iktidardan sandıktan yanayız. Sandıktan yarın kim çıkarsa onunda yanında olacağız, biz darbelerin karşısındayız.”diye konuştu. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Hakan Doğan’dan Demir çelik geri dönüşümüne...
3K Denizcilik ve Demir Çelik’in sahibi Hakan Doğan, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan,...

Haberi Oku