banner1001
EKONOMİ:
KOTO Meclis Üyeleri, TOBB'a Çıkarma Yaptı

27 Şubat 2019 Çarşamba 09:54

Kocaeli Ticaret Odası’nın da aralarında yer aldığı 365 Oda/Borsa’nın çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), meclis üyeleri için bilgilendirme semineri düzenledi. Üyelerinin kendilerinden beklentilerinin ve KOTO’nun hedeflerinin sorumluluğunda olan Kocaeli Ticaret Odası’nın meclis üyeleri, 2 gün boyunca yoğun programla gerçekleşen Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne yoğun ilgiyle katıldı. 

YOĞUN PROGRAM

KOTO Meclis Başkan Yardımcıları Alp Kayalar, Hüseyin Avni Aslan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, KOTO Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Barış, Mehmet Akif Şen, Yusuf Erenkaya ve meclis üyelerinin yer aldığı seminer, TOBB Danışmanı Cemil Çiçek’in ‘TOBB’un kurumsal yapısı’ üzerine söyleşisiyle başladı. 2 gün süren seminer programında; TEPAV, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Dönüşüm, Türk Dış Politikasının Bugünü ve Geleceği, Etkili Yönetim Becerileri, Protokol Kuralları, Finansal Yönetim, E-Ticaret ve Sosyal Medya, Medya İlişkileri, Mimikler Yalan Söylemez/Kültürlerarası Beden Dili, Kişisel Gelişim, Türkiye Ekonomisindeki Güncel Gelişmeler, TOBB İştirakleri konuları üzerine kapsamlı söyleşiler yer aldı. Seminer programı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sunumu ve Kampüs Gezisiyle sona erdi.

‘ŞEHRİN KANAAT ÖNDERLERİ SİZSİNİZ’

Seminer programı kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da meclis üyeleri ile bir araya geldi. “Ekonomide artık ülkelerin yerine şehirler yer alıyor, şehirler markalaşıyor” diyerek Oda/Borsaların bu trend üzerine yoğunlaşması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Önemli olan ülkenin marka olması değil şehrin marka olması. Bütün dünyada da artık şehirler ön plana geçiyor. Yarış, şehirlerarasında. Şehrin kanaat önderleri sizsiniz. Bugün dünyanın 600 büyük şehrinde yaşayan nüfus 1,5 milyar. Ekonomik hacmi 30 trilyon dolar. Dünya ekonomisinin yarısı şu anda şehirlerde dönüyor. Paranın döndüğü yer şehir artık. 10 yıl sonra şehirlerde yaşayan nüfus 2 milyara gelecek ve toplam 64 trilyon dolar şehirlerin ekonomik hacmi olacak. Bu da dünya ekonomisinin yüzde 60’ı demek. Şehrin kalkınmasının, zenginleşmesinin tek bir tane çözümü var o da özel sektördür. Önümüzdeki dönemde rotayı belirleyecek olan sizler olacaksınız” şeklinde konuştu.

‘İNSANLARA FAYDALI OLACAK NOKTADASINIZ’

Hisarcıklıoğlu, Meclis Üyelerinin şu an bulundukları kurumun en demokratik kurum olduğunu, gücün tabanda yer aldığını, herkesin seçilerek geldiğini söyledi. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” diyen TOBB Başkanı, “İnsanlara faydalı olacak noktadasınız. Bir kişiye iş ve aş verebiliyorsanız ne mutlu size. Bunun kıymetini iyi bilin” dedi. Yaşanan sıkıntıların aşılacağına inandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunun birbirlerini ötekileştirmeyerek sağlanacağını söyledi. “Ayrışırsak kaybederiz” diyen Hisarcıklıoğlu, farklılıkların bu dünyanın zenginliği olduğunu, oda/borsa meclislerinde de farklı düşüncelerin olacağını, ancak ortak akılda buluşularak sorunların çözüleceğini anlattı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku