banner1001
EKONOMİ:
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

26 Kasım 2018 Pazartesi 17:39

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarına ilişkin değerlendirmesinde, hemen hemen tüm sektörlerde aylık bazdaki gerilemeye dikkat
çekerek, “Gerek Türkiye geneli gerek ilimizde tüm sektörlerde kapasite oranlarının gerilediğini görüyoruz. İlimizde yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 71’i geçen aya göre kapasite kullanım oranlarının azaldığını bildirdi. Azalış nedenleri arasında ise ekonomik durgunluk ve belirsizliklere bağlı iç pazarda daralma ve siparişlerdeki azalma gösterilmiştir.” dedi.

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada firmalarımızın yüzde 10’u aralık ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 45’i ise bu miktarın değişmediğini ve yüzde 45’i azaldığını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 22’si dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 53’ü sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 25’i ise azaldığını ifade etmişlerdir.” dedi.

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Ramazan geldi, balık tezgahları boş kaldı
Kocaeli'de Ramazan ayı dolayısıyla balığa ilgi azaldı.

Haberi Oku