EKONOMİ:
Real Hipermarket  kapatıyor

12 Aralık 2016 Pazartesi 09:53

 Real Hipermarketler’in de yer aldığı Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ., Mayıs ayında borca batık olduğundan İflas erteleme istedi. 46 mağazası bulunan Beğendik ve 12 mağazası bulunan Real için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz Nisan ayında yapıldı. İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi ,Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. İşl. San Ltd. Şti., Beğendik Mağaza İşletmeleri San. Tic. AŞ. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Ş. için yapılan başvuruyu karara bağladı. 

Mahkeme, tedbir kararı vererek, şirketleri hacizlere karşı korumaya aldı. Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte kayyum ataması da yapıldı. 

GEBZE CENTER MAĞAZASINI  KAPATIYOR

İflas erteleme sonrası borçlarını ödeme de sıkıntı yaşayan Beğendik, bünyesinde yer alan Real Hipermarketleri kapatma kararı aldı.

Karar sonrası firma, Mayıs 2015 tarihinde Gebze Center’de Kipa’nın boşalttığı alanda kurulan dev hipermarketi de kapatılacak mağazalar arasına aldı. 

 

ŞİRKETLER BORCA BATIK

Mahkemeye yapılan başvuruda, şirketlerin yaşadığı sıkıntıların kaynağında, ekonomide yaşanan olumsuzlukların olduğu kaydedildi.Dava dosyasında yer alan bilgilere göre, Beğendik Mağaza A.Ş’nin 130 milyon 758 bin TL, Beğendik Yiyecek şirketinin 11 milyon 443 bin TL, Real Hipermarketler’in ise 713 bin 639 TL borca batık oldukları kaydedildi.

2014’TE REAL MAĞAZALARINI ALMIŞTI

Beğendik, Real Türkiye’yi 2014 yılında bünyesine kattı. Real’in altısı İstanbul’da, dördü Ankara’da, birer tane de İzmit, Konya ve Antalya’da olmak üzere toplam 12 mağazası bulunuyor. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre yalnızca Real mağazalarında çalışan personel  sayısı 1.720 kişi .

….

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Hakan Doğan’dan Demir çelik geri dönüşümüne...
3K Denizcilik ve Demir Çelik’in sahibi Hakan Doğan, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğan,...

Haberi Oku