banner1001
EKONOMİ:
Zeytinoğlu Büyüme rakamını değerlendirdi

10 Aralık 2018 Pazartesi 11:58

Üçüncü çeyrek büyümesinde ihracatın katkısına değinen Zeytinoğlu, “Üçüncü çeyrekte mal ve hizmet ihracatında önemli bir artış olduğunu görüyoruz. İhracatta ciddi rekorlar kırılıyor. Son çeyrekte de ihracatın katkısının artarak devam edeceğini bekliyoruz.” dedi.

 

Sektörel bazda hemen hemen her sektörde yavaşlama olduğunu belirten Zeytinoğlu, “Sektörel olarak büyüme rakamlarına baktığımızda en dikkat çekici yüzde 5.3 gerileyen inşaat sektörü. Diğer taraftan tarım sektörü yüzde 1 büyüdü. Çok önemsediğimiz ve takip ettiğimiz ve yüzde 0.3 ile sınırlı büyüyen sanayinin ise hem bir önceki yılın aynı döneminden, hem de bir önceki dönemden önemli oranda azaldığını görüyoruz. Hizmetler sektörü ise yüzde 4.5 artarak üçüncü çeyrek büyümesinin bize hizmetler sektörü ağırlıklı olduğunu gösteriyor.dedi.

 

Zeytinoğlu, dördüncü çeyrek büyüme oranına ilişkin değerlendirmesinde, “Son çeyrekte ihracattaki ciddi artışlara, dövizdeki normalleşmeye, enflasyondaki gerilemeye ve faizlerdeki çekilmeye rağmen büyüme oranlarında bir iyileşme beklemiyoruz. Yılın son çeyreğinde zayıf bir büyüme hatta daralma olabilir diye tahmin ediyoruz. Yılın tamamını ise yüzde 3 ile 3.5 civarında bir büyüme ile kapatacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Üreticilere karpuz tohumu desteği
Kocaeli'de üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlanacak.

Haberi Oku