Elimiz ayağımız, gözümüz kulağımız ve daha nice mucizevi hazineye sahip insanoğluyuz.
Yaratıldığımız dünyaya geldiğimiz an bütün bu güzelliklere sahipsek doğuştan şanslı sayılanlardanız . Hiçbir ücret ödemeden yanı başımızda bulduğumuz sapasağlam azalarımızla , hayata atılma yolunda güçlüyüz kuvvetliyiz . Tabi bir şartla ; sahip bulunduklarımızın farkındaysak eğer .
Kafamızı deve kuşu misali kuma gömmeden önce bakıp ta görebilenlerden , şükredenlerdensek şanslıyız gerçekten .
Etrafımıza dikkatli gözlerle baktığımızda hiç şüphesiz pek çok engelli insanla karşılaşırız . Onların engeli dışındadır yani gözle görülebilen engeller .
Bir de gözle görülemeyen engellere sahip olanlarımız vardır işte o kişilere bırakın yardımcı olmayı onları fark etmek te oldukça zordur . 
Sözlerinin her zaman doğru , eylemlerinin her zaman haklı olduğunu savunur dururlar ve olumlu olumsuz hiçbir eleştiriye kulak vermezler .
Evet ayağını kaybetmiş bir insana  ayak , kolunu yitirmiş birine kol olamayız belki ama destek ve moral gücüyle onları toplumdan soyutlamadan yanlarında bulunabiliriz . Ya fikir engellerine sahip katı karakterlilere nasıl el uzatabilir onlar için neler yapabiliriz .
Kulağa gelen ilk düşünceler hep olumsuz olsa da elbet onlara da kucak açıp sarıp sarmalamamız , onları da soyutlamadan topluma kazandırmamız gerekmektedir .
Benim fikrim en doğrusu diyenlere asıl doğruları görmesi için ayna tutup , geniş bir perspektiften bakmasını sağlayabilirsek mozaiğin parçaları tamamlanmış bütün evren daha da yaşanılır hale gelmiş olur.
Doğuyla Batı Kuzeyle Güney yok aslında birbirimizden farkımız , paydamız ; aynı bayrak aynı toprak aynı vatan olunca .
Siyahla beyaz sarışınla kumral , tenimizin rengi dilimizin rengi insan gibi düşünüp insan gibi yaşamaya engel mi ?
Çağımızda herkese bir gün icat etmişler bu hafta da Engelliler Haftasıymış , Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde çeşitli etkinliklerle kutlanıyormuş bu gün .
Ne güzel değil mi evet güzel tabi ki onları da hatırlayalım ama sadece bu özel haftada değil yılın 365 günü hatırlayalım . Her engellinin hayat standardını daha da yükseltmek adına güzel işler yapalım . Sahte gülücüklerle süslü sözlerle değil sahiden icraatlarla hatırlayalım onları .
Bir de şu görünmeyen gizli engellerimizi ortadan kaldıralım lütfen .
Çıkartalım at gözlüğümüzü bizim gibi düşünmeyen insanların fikir ve davranışlarına saygı gösterelim artık .
Ortak değerimiz olan Adem ile Havva kardeşliğinde ortak paydamız olan hakiki aydın düşüncesinde birleşelim . Savaşan savaştıran değil barışan birleştiren olalım . 
İtiraf edelim dostlar ! ve dönelim köhne yanlışlarımızdan bir an evvel , bakın o zaman ne engel kalır geriye ne de maskeler .
        Sibel Çakcak/KoşYaz Platformu
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981