GEBZE HUZUREVİ SAKİNLERİ İLE RAMAZAN VE İFTAR COŞKUSU YAŞADIK

15 Nisan 2023 Cumartesi 10:51

  

Nerede beli bükülmüş elinde bastonu ile yürümeye çalışan bir piri fani tecrübe abidesi ak koca görsem duygulanırım.

İnsanoğlu gençlik yıllarında geleceği düşünmez. Belgesel çekimi yaptığım her ülkede yaşlılara özel bir önem verir ve söyleşi yapar, deneyim ve hayat tecrübelerini paylaşmalarını isterim.

Acı ama gerçek biz yaşlılarımıza devlet ve millet olarak yeteri kadar hak ettikleri önem ve değeri vermiyoruz. Keşke her mahallede yaşlılarımıza hizmet verecek merkezler oluşturup HAYAT TECRÜBE VE NASİHAT EVLERİ kurup onlardan yararlanabilsek.

TECRÜBE ABİDESİ YAŞLILARIMIZ İLE İFTAR BEREKETİ

 Merhum Muzaffer Altıntaş’ın her yıl geleneksel hale getirdiği Huzurevi sakinlerine yönelik ramazan ayı iftar programında merhum hayırsever iş insanı Muzaffer Altıntaş belgesel sunumu yapıp Muzaffer Altıntaş’ın hayatını anlattım.

MUZAFFER ALTINTAŞ BELGESELİ

Ramada Encore Otel’de gerçekleştirilen iftar programı Turgut Altıntaş ve Halit Altıntaş kardeşlerin ev sahipliğinde düzenlendi. İftar programına Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Sarkuysan Fabrikası İdari işler Müdürü Sabri Atilla, Kocaeli Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili, Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Tavşancıl Huzurevi Müdürlüğü yetkilileri, Huzurevi sakinleri ile huzurevi derneği yönetimi katıldı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIM

İftar programı ile ilgili gazetelerde yer alan haberi sizlerle paylaşıyorum. Haberi bir kez daha  birlikte okuyalım.

ALTINTAŞ AİLESİ HUZUREVİ SAKİNLERİNİ İFTARDA AĞIRLADI

Gebze Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kurucu başkanı merhum Muzaffer Altıntaş’ın bölgemize huzurevi yaptırma hayali gerçek oluyor.

 Araştırmacı gazeteci ve belgesel yönetmeni İsmail Kahraman tarafından hazırlanıp sunulan HAYIRSEVER İŞ İNSANI MUZAFFER ALTINTAŞ BELGESELİ gösterimi yapılıp ‘Deprem gerçeği Sergisi’ açıldı. Belgesel duygusal bir ortam meydana getirdi.

GEBZE PROTOKOLÜ KATILDI

Merhum Muzaffer Altıntaş’ın her yıl geleneksel hale getirdiği Huzurevi sakinlerine yönelik ramazan ayı iftar programı önceki akşam Anibal Kavşağı’nda bulunan Ramada Encore Otel’de gerçekleştirildi.  Turgut Altınaş ve Halit Altıntaş kardeşlerin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programına Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Sarkuysan Fabrikası İdari işler Müdürü Sabri Atilla, İKTAV Başkanı İsmail Kahraman, Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Tavşancıl Huzurevi Müdürlüğü yetkilileri, Huzurevi sakinleri ile Kahramanmaraş ve Hatay Depremi’nde zarar gördüğü için bölgemizde kalan misafirler katıldı.

DUALAR OKUNDU

İftar öncesinde Kur’an-ı Kerim okundu, merhum Muzaffer Altıntaş ruhuna dua edildi.  Programda duygulu bir konuşma yapan Halit Altıntaş, aradan geçen 3 yılın ardından halen üzüntü duyduklarını dile getirirken, “Altıntaş ailesi olarak merhum babamızın emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz, onun hatıralarını yaşatmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Onun hayalinden birisi de Gebze’ye bir huzurevi yaptırılmasıydı. Bizler de bu huzurevinin yaptırılması için gayreti göstereceğiz” dedi.

KAYMAKAM ÖZYİĞİT: “HER ZENGİN BU SORUMLULUĞU BU HİZMETİ YERİNE GETİRMİYOR” Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, “Herkes zengin olabilir ama böyle bir sorumluluk sahibi olamaz. Altıntaş ailesi bölgemize yıllardan beri bölgemize okul, cami gibi yatırımlar yapıyor. Son olarak da Huzurevi’nin yaptırılması için çalışma sarf ediyor. Bu tür sorumlulukları da her zengin almaz, dolayısıyla da böyle hizmeti yerine getirmez.” diye konuştu.  Programda Gebze Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili’de kısa bir konuşma yaparak, ilçedeki huzurun ve güvenliğin sağlanması için yoğun bir gayret sarf ettiklerini ifade etti. İKTAV Başkanı İsmail Kahraman’da “Muzaffer Altıntaş ile uzun yıllar süren bir dostluğumuz olmuştur. Kendisinin daha önceden okul yaptırıldığını, tarihi camimizin bölgemize yeniden kazandırılmasında emeği olduğunu hatta ömrünün son anlarında bile yaptığımız görüntülü konuşmada Huzurevi yaptırmak için hasta yatağında gayret sarf ediyordu “diye konuştu.  

banner982
Anahtar Kelimeler
MakaleIsmail Kahraman
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

"Valiliğin Açıklaması Farklı Noktalara Çekildi"
Kocaeli Valiliği’nin açıklamasını veteriner hekimler odası değerlendirdi

Haberi Oku