Gebze Teknik Üniversitesinden Kütüphanemize  ziyaret

21 Ocak 2022 Cuma 11:26

GTÜ nün önemli ve anlamlı ziyaretini gerçekleştiren Genel Sekreter Nadir YILDIRIM ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Teoman TOHUM ve Şube Müdürü Salim YILDIZ beyle teşekkür eder başarılar dilerim
Gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze de belgeselcinin not defteri köşesin de 21 Ocak 2022 tarihin de yayınlanan makalelerim
Kurulduğu tarihi dün gibi hatırlayıp camlı şahidi olduğum Gebze Teknik Ünüversitesi’nden İKTAV Araştırma Merkezi Kütüphanemize Önemli ve anlamlı Ziyaret gerçekleşti.
İlim Kültür Tarih Araştırmaları merkezi www.iktav.com İktav Belgesel yayıncılık Kütüphanemizde dün (19 Ocak 2022)Gebze Teknik Üniversitesi’nden önemli konuklarımızı ağırladık.
Ziyaretde Gebze Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Nadir Yıldırım başkanlığında Kütüphane ve Dökümantasyon daire başkanı Teoman Tohum bey ile Kütüphane şube müdürü Salim Yıldız katıldı
GTÜ heyetine kütüphanemizde yer alan kitapla 80 e yakın dünya ülkesinde çekip ulusal ve bölgesel birçok TV kanalında yayınlanan Devri alem belgesel TV programları www.devrialem.tv arşivi ile ilgili bilgiler verip belgesel söyleşi yaptık.
Gebze Gazetesi Arşivinde GTÜ
www.gebzegazetesi.com hakkında bilgi verip Gebze gazetesi arşivinde Gebze teknik üniversitesinin Gebze yüksek teknoloji Enstitüsü olarak nasıl kurulduğu İle ilgili bilgi ve belgelerin yer aldığını anlattığımız GTÜ heyeti içişleri Bakanlığı STK genel müdürlüğü ile yürüttüğümüz deprem bilinci www.deprembilinci.com sosyal sorumluluk projesi kapsamında açtığımız gazete manşetlerinde deprem Gerçeği fotoğraf sergimizi de gezdiler.
Yemen’den Getirdiğim Tüfek
Yenende Osmanlı Şehitleri belgeseli çekimleri yaparken yemenin başkenti Sana’da bir dükkanda satılan Osmanlı askerlerine ait maviler tüfeğini getirip kültür Bakanlığına tescil ederek kütüphanemizde sergilediğim tüfekle yakından ilgilenen GTÜ heyeti tüfekle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Gebze Teknik Üniversitesi Hatıralarım
Gebze Teknik Üniversitesinin kuruluşu üzerinden onlarca yıl geçti gazeteci ve belgeselci olarak birçok hatıram var kimler geldi kimler geçti arşivler ve belgeseller olmasa hiç bir şey hatırlanmayacak unutulacak hatıraları yazmak ve arşiv toplamak kütüphane kurmak gerçekten çok önemli ziyarete gelen GTÜ heyeti ile İktav arşivinde yer alan belgeleri konuştuk.
GTÜ İşhanında kurulmuştu
GTÜ’nün kaymakamlık karşısında Hocaoğlu işhanın 4. katında Prof. Dr. Hikmet Üçışık rektörlüğünde ilk kuruluş yılları milletvekili merhum Alaettin Kurt’un verdiği mücadele Merhum Ahmet Ayhan’ın rektörlüğünde Çayırova ziraat okulu sahasına taşınması muallim köye yapılan ve sonrada yıkılan binalar Yüksek teknoloji enstitüsünün daha sonra Gebze Teknik Üniversitesine döndüğü yıllar her şeyi dün gibi hatırlıyarak adeta Gebze Teknik Üniversitesinin canlı şahidi olmuşum.
Kütüphanemiz Kültür Bakanlığı’na Kayıtlı İktav Araştırma Merkezi Kütüphanemiz, 46 yıllık gazetecilik ve belgesel arşivimizin yer aldığı çok sayıda kitap, dergi, belgesel, TV Programı fotoğraf ve belge arşivinden oluşmakta. Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Valiliği olurları ile Özel Araştırma Merkezi Kütüphanesi olarak kuruldu ve Gebze Tatlıkuyu Mahallesi’nde kendine ait binada hizmet veriyor. Başta akademik çalışma yapan akademisyenler olmak üzere, yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayan öğrenciler ilgi gösteriyor. TRT tarafından kütüphanemiz ile ilgili yapılan haberi sizlerle paylaşıyorum.
https://m.youtube.com/watch?v=ubjZhwRe_Goç
Gebze Teknik Üniversitesi Tarihi
Gebze Teknik Üniversitesi, 1992 yılında kurulan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün temelleri ve tecrübe birikimleri üzerine ve 22 yıllık mirasına sahip çıkarak 4 Kasım 2014 tarihindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile kurulmuştur. GTÜ, altyapısıyla, donanımıyla, akademik kadrosuyla ülkemizin en önemli bilim üssü olmaya aday, en genç ancak deneyimli üniversitesidir.
2001 yılına kadar sadece lisansüstü eğitimin verildiği GTÜ'nde, 2001 yılında Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimine başlanılmıştır. 2002 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Matematik ve Fizik bölümleri; 2008 yılında Mimarlık ile İşletme bölümleri, 2010 yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ve son olarak da 2016 yılında Çevre Mühendisliği bölümü lisans eğitimi vermeye başlamıştır. 2017 yılında açılan Kimya, Kimya Mühendisliği, Biyomühendislik, Makine Mühendisliği, Harita Mühendisliği, İktisat, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinin de açılmasıyla Gebze Teknik Üniversitesi'nde eğitim, 16 lisans bölümü, 31 yüksek lisans ve 15 doktora programı ile devam etmektedir.
GTÜ, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline gelmiştir. Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan, "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında URAP tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak, üniversiteler genel sıralamasında beşinci sırada yer almıştır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı "Girişimcilik Endeksi"nde ise GTÜ, teknoparkı olmayan üniversiteler sıralamasında lider konumda bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 Raporu’na göre öğrencisini üst düzeyde memnun eden üniversiteler arasında A+ üniversite olarak yer almıştır. (Kaynak http://www.gtu.edu.tr/)






banner982
Anahtar Kelimeler
GebzeKocaeliGTÜ
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kendisinden Haber Alınmayan Kadın Evde Ölü...
Körfez ilçesinde kendisinden haber alınmayan yaşlı kadın evinde ölü olarak bulundu.

Haberi Oku