İLK GÜNKÜ AŞKLA!

17 Ekim 2016 Pazartesi 10:00

 AK Parti 93’üncü Genişletilmiş İl Danışma Kurulu gerçekleştirildi. İnterteks Fuarı'nda gerçekleştirilen Danışma Kurulu’na; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katıldı.  Danışma Kurulu'nda ilk olarak konuşan Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, "Bugün burada iki neden için toplanmış bulunuyoruz. Biri danışma meclisimizin 93. il Danışma Kurulumuz ikinci neden ise kuruluşumuzun 15'inci yıl dönümü. Kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımızın meşalesini yakmış olduğu meşale 17 Ekim 2001’de Kocaeli’ye düştü. O gün AK Parti’li olmak bugün kadar gurur vericiydi. Ama kolay değildi. Kurucu il başkanımız ve il yönetimimiz öyle temel attı ki kurucu ruhunu kaybetmeden ilk günkü aşkla bu salonda toplandı” şeklinde konuştu.

 YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Konuşmasına devam eden Ceyhan, "15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte atlattık. Bu darbeyi olsa olsa teşkilatlarımızla aşarız dedik. Tüm kentimizden darbeye karşı olan partililerimiz il binasında topladık. Yarım saate kalmadan herkes toplandı. FETÖ mücadelemizi yapıyoruz. Hiçbir dedikoduya kulak asmıyoruz. Önümüzde bir tek sorun var. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi. Vekillerimiz yeni anayasa için çalışacak. Anayasanın en yüksek oyla çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi izletildi.

HİZMETLERE DEVAM

Ardından konuşan Kocaeli Teşkilatları Kurucu Başkanı ve Bilim, Sanayi, Teknoloji Eski bakanı Nihat Ergün şu ifadelere yer verdi: "Çok büyük hizmetler yaptık. Türkiye'de en çok hizmet yapan partinin Kocaeli Teşkilatı'nı kurduk. Allah nice büyük hizmetler nasip etsin. Türkiye'yi demokratik ve zengin bir ülke olarak inşa etmek istedik. Darbecilik çok kötü bir hastalık ve tedavisi de zor. Zor ama imkansız değil. Millet iradesine saygısızlığın en önemli göstergesi. Sırf şiir okudu diye Cumhurbaşkanımız siyasi yasaklı oldu. Genel başkanımızı o zaman aday gösteremedik. Seçime 10 gün kala kapatılma davası açıldı. Türkiye'nin bugün ki demokratik düzeye getirdik. AK Parti olarak 15. yılda bütün bu olanlardan sonra irademize sahip çıkarak hizmetlerimize devam edeceğiz."

 HUKUK İŞLEMİYORDU

Ergün'den sonra söz alan isim Milli Savunma Bakanı Fikri Işık oldu. Bakan Işık, şunları söyledi: "15. kuruluş yıl dönümümüzü mütevazi ve bir o kadar da anlamlı bir etkinlikle kutluyoruz. Partimizi kurduğumuz günü şu an ilk gün ki gibi hatırlıyorum. 17 Ekim 2001'de ilk toplantımızı yapmıştık. Gerçekten hamd olsun o günden bugüne geldik. Hem Kocaeli'ye hem de ülkemize çok güzel hizmetler yapmanın gururunu yaşadık. İnanın 15 yılda bizim yaşadıklarımız bir siyasi, partinin 100 yılda yaşadıklarından daha fazla. Parti kurulur kurulmaz şer odakları devreye girdi. O zaman hukuk işlemiyordu. Sayın cumhurbaşkanımız İstanbul 1. bölgedeki ilk sıradan çıkarıldı yerine geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Kemal Unakıtan getirildi. Çok büyük hizmetler yapan abimizdi, Allah rahmet eylesin. Bu irade bize seçim zaferi getirdi.

 BAŞKANLIK SİSTEMİ

Seçimlerin hemen arkasından şer odakları çalışmaya devam etti. AK Parti'nin önünü nasıl keseriz, bu partinin önünü nasıl durdururuzu düşündüler. Bunlar yakında tarihin çöplüğüne atılır diye çok sık ifade ettiler. Bunları çok gördük. Ama biz o birlik ve beraberliğimizi bozmadık. Bu arada bu şer odakları ihanetlerine devam etti. Hatırlayın bir danıştay saldırısı oldu. Arkasından dünyanın hukuk tarihinin gördüğü en saçma durum yaşandı. Onlar sandılar ki biz bunu yaparsak AK Parti'nin önünü keseriz. Emaneti asıl sahibi olan millete götürüyoruz hodri meydan seçim yapıyoruz dedik. Bir halk cumhurbaşkanını seçiyorsa bunun adı yarı başkanlıktır. Bundan sonra yapılması gereken şey sistemi halkın seçtiği cumhurbaşkanına yetki veren düzenlemeleri yapmamız.

MAĞDUR EDEBİYATI PEŞİNDELER

Şu anda bazı siyasi partiler özellikle bir mağdur edebiyatı peşinde. Bireysel olarak mağdur olduğunu düşünen insanları inceliyoruz. Sizin de mağdur olduğunu düşündüğünüz biri varsa bunu iletin. Ama bu mağdur edebiyatının ardından çevrilen oyunları da görün. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Yarın başka bir durumu fırsat bilip tekrar böyle bir darbe girişiminde bulunmaması için gereken önlemi alacağız. Bazıları dedi ki bu FETÖ temizlensin, ordu bize kalsın. Avucunuzu yalarsınız. Hizmet kalitesinde en ufak bir değişiklik olmayacak, aksine artacak. Rahat olun. Hiç kimsenin bu konudaki art niyetli açıklamalarından etkilenmeyin."

Bakan Işık'ın konuşmasının ardından program sona erdi.

 Samet Kahraman

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kocaeli ile Gazze Kardeş Şehir Olacak: "Onbaşı...
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli ile Gazze'nin kardeş şehir olmasının...

Haberi Oku