Kocaeli'yi önemsiyoruz!

17 Kasım 2016 Perşembe 10:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dün sabah saatlerinde Kocaeli’ye geldi. İlk olarak Kocaeli Sanayi Odası’nın meclis toplantısına katılan Bakan Özlü, öğle saatlerinin ardından Gebze bölgesine gelerek TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi, Ferro Döküm Fabrikası ve Bilişim Vadisi’ni ziyaret etti. Şekerpınar’da bulunan TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri ile bir araya gelen Bakan Özlü’ye burada sunum yapıldı. Sanayicinin beklentileri ve sorunlarını dileyen Bakan Özlü, istekleri burada not aldı.

 

KOCAELİ’Yİ ÖNEMSİYORUZ!

Kocaeli’de gerçekleştirdiği programlar kapsamında açıklamalarda da bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Kocaeli, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri. ülkenin en küçük yüz ölçümüne sahip şehirlerinden biri olmasına rağmen, ekonomik faaliyetlerde sürekli ilk sıralarda yer alıyor. Kocaeli sanayi üretiminde ve ihracatta, İstanbul’un hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor. Bu nedenle bakanlık olarak Kocaeli’yi çok önemsiyoruz. Sanayide olduğu gibi teknolojide de ülkeye liderlik edeceğine inanıyorum” dedi.

“TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ”

Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından defalarca terör saldırılarına maruz kaldığına değinen Özlü,  konuşmasına şöyle devam etti: "Daha birkaç gün önce, görevi başındayken, bir kaymakamımız, Muhammet Fatih Safitürk kardeşimiz şehit edildi ancak Avrupa Birliği, bu süreçte bize destek olmak bir yana, engel olmaya çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Bunu herkes bilmelidir: Terörle mücadele, bizim en temel hakkımızdır. Daha doğrusu, terörle mücadele, bizim en temel vazifemizdir. Biz bu vazifeyi yerine getireceğiz. Türkiye'yi terör belasından kurtaracağız. Demokrasisi ve ekonomisi çok daha güçlü olan bir Türkiye inşa edeceğiz. Biz, Avrupa Birliği'ne, 'Bizi birliğe alın' diye yalvarıyor değiliz. Biz, AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin de AB'ye ihtiyacı olduğunu söylüyoruz ancak bölgemizde ve dünyada yaşanan son gelişmeler şunu gösteriyor, AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından fazladır. AB ülkelerinin ve sorumlularının bu açık, basit ve net gerçeği, görecek kadar akla ve izana sahip olduklarını umut ediyorum” 

Bakan Özlü, Şekerpınar’da bulunan TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetim kurulu ile bir araya geldi.

 Samet Kahraman

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

FATİH SULTAN MEHMET HAN ANILACAK
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü Facebook paylaşımını...

Haberi Oku