KURUCULAR BULUŞTU!

17 Ekim 2016 Pazartesi 10:15


 

 Programın açılış konuşmasını yapan il başkanı Şemsettin Ceyhan, “Bugün kuruluşumuzun 15. yılı nedeniyle buradayız. 15 yıl önce partimiz Kocaeli de kuruldu. Her şeyin bir hikayesi var. Siyaseti hiç bilmediğim halde o günkü abilerimize verilen görevler neticesinde şahsıma gençlik kolları başkanlığı teklifi geldi. Sayın bakanımız ‘olur’ dedi ben de 15 yıl önce bu partide kurucu il gençlik kolları başkanı olarak göreve başladım. Her birine ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

 4 KEZ ÜST ÜSTE İKTİDAR OLDUK

Kurucu il başkanı ve eski bakan Nihat Ergün, “Allah bize kurulur kurulmaz iktidarı nasip etti. İki defa üst üste iktidara gelen siyasi parti var, 3 var ama 4 kez üst üste iktidara gelen yok. CHP oldu ama o da tek partili dönemdeydi. Oylar açık verildi ama kimse sayılan oyların kime verildiği görülmedi. Sandığın başında sadece CHP’lilerin bulunması gerekiyordu. Çok adaletli değil mi? Türkiye de çok büyük gelişmeler oldu bu gelişmelerin altında sizin imzanız vardır. Hala hizmete devam ediyorsak bu çok önemli. Bugün kurucu arkadaşlarımızın içinden vekiller bakanlar çıktı. Partinin ana kademesinde neredeyse o kurucu anlayışın dışına çıkmadık. Mahmut bey de kurucu il yönetim kurulu üyemizdi, Türkiye'de az teşkilata nasip olur bu. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza her zaman güvendik” dedi.

 HALK AK PARTİ'NİN ARKASINDA DURDU

Konuşmasına devam eden Ergün, şunları söyledi: "15 yıldır AK Parti'nin arkasında bu halk durdu. O tek partili dönemde yapılan hukuka darbedir. Seçime 10 gün kala AK Parti'ye kapatma davası açıldı. O güne kadar da mahkemeye düşüp kapatılmamış parti yok. O dönemin siyasi partileri de lideri seçime giremeyen partiye oy verilir mi dediler. Düşünün siyasi partilerdeki demokrasi anlayışını. Çok iyileşti mi derseniz mesafe aldık. 15 Temmuz'da iyi bir ders aldık. Siyasi partiler iyi bir duruş sergiledi. Darbe teşebbüslerine muhatap kaldık. Bu milletin doğrunun yanında olma bilincini köreltmeye çalışmış olabilirler ama en üst seviyesi hayatını ortaya koymaktır. Bu millet 15 Temmuz'da bunu gösterdi. Bu millet bu bilince sahip oldukça Türkiye'nin geleceği parlak olacak. AK Parti'de en önemli rolü üstlenmeye devam edecektir."

 TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ergün'ün ardından söz alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise şunları söyledi: "Türkiye'nin kaderini değiştiren bu büyük partinin içinde olmak benim için bir gurur. Parti milletin gözünde çoktan kurulmuştu. O zamanlar bu hareketler başarısız olacak deniyordu. Biz siyasetin kurallarını yeniden koyan bir partiyiz dolayısıyla hiçbir partinin uzantısı olamayız. Sayın başkanımız ilçe teşkilatları kuruluşu için görevlendirmeler yapıyordu. Bana da Kandıra ilçesinde kuruculuk yapma görevi verildi. Pek çok hatıramız var. Birlikte pek çok anımız oldu. Kötü zamanlarımızda el birliği içerisinde bu sorunlarımızı aştık. Kurucu il başkanımıza hepimizin bir teşekkür borcu var. Kocaeli teşkilatı AK Parti'nin vizyonuna ve misyonuna en uygun kurulmuş teşkilatlardan biri. Kurucu il yönetiminden seçilmiş kadrolara en fazla kişi aktaran teşkilat Kocaeli teşkilatı. O kurucu anlayış bugün hala devam ediyor. Bunu devam ettirmek durumundayız.”dedi.

 Selçuk Esmer Gecal

 

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

FATİH SULTAN MEHMET HAN ANILACAK
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü Facebook paylaşımını...

Haberi Oku