banner1036
Lojistik Faaliyetlerinin Temel Taşı: Karayolu Taşımacılığı

31 Ağustos 2022 Çarşamba 11:38

Taşımacılık işlemlerinin sürekliliği göz önüne alındığında bir döngü şeklinde ilerleyen uluslararası karayolu taşımacılığı, ülkeler arası gerçekleşir. Birbirine karayolları ile bağlı ülkeler arasında gerçekleşen karayolu taşımacılığı sayesinde birçok malzemenin taşınması mümkün. Lojistiğin en temel taşıma yöntemi olan ve bir bakıma diğer taşımacılık yöntemlerinde de değerlendirilerek diğer yöntemlere zemin hazırlayan karayolu taşımacılığı her iki tarafın da kazançlı çıkması adına fırsatlar sunar.

Karayolu Taşımacılığı Nedir?

Taşımacılık sektörü birbirini tamamlayan ağlara sahip oldukça köklü bir sektör. Karayolu taşımacılığı ise bu köklü sektörün mihenk taşını oluşturur. Ulaştırma sisteminin en önemli dalı olan karayolu taşımacılığı, karayolu aracılığıyla yapılan taşımacılıktır. Uluslararası karayolu taşımacılığı göz önüne alındığında ülkemiz için genellikle İran, Irak, Rusya, Suriye, Mısır, Türki Cumhuriyetler, Orta ve Batı Avrupa, Doğu Avrupa ülkeleri gibi ülkeler tercih edilir. Bu ülkelerin yanı sıra karayolu taşımacılığının izin verdiği ölçüde diğer ülkelere de hizmet verilir. Belli standartlarda gerçekleşen uluslararası kara taşımacılığı yüklerin zamanında, sağlam, güvenli ve ekonomik taşınmasına vesile olur. Türkiye'de karayolu taşımacılığı ise hem yurt içi hem de yurt dışı taşımacılık faaliyetlerinde kendisini gösterir.

Karayolu Taşımacılığı Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Kara taşımacılığının avantajlarını aşağıdaki gibi özetlemek mümkün:

     Farklı yol seçeneklerinin bulunmasından dolayı alternatif yol tercihleri fazladır.

     Yüklerin araca bindirilmesi, istiflenmesi ve sonrasında indirilmesi kısa sürede gerçekleştirilir.

     Bekleme aksaklığının en az yaşandığı taşımacılık türlerinden olan kara taşımacılığı, güvenlik koşullarının üst düzeyde tutulduğu alanlarda gerçekleşir.

     Farklı hacimlerde taşıma yapılabilir.

     Orta ve kısa mesafe yollarda esnek seçenekler sunar.

Avantajları sayesinde günümüzde en sık tercih edilen taşımacılık yöntemlerinden olan karayolu taşımacılığı, gelişen teknolojik sistemler sayesinde daha kolay yapılabilir. Elbette her taşımacılık yönteminde olduğu gibi karayolu taşımacılığı için de bazı dezavantajlar bulunur. İşte dezavantajları:

     Uluslararası karayolu taşımacılığı farklı hava koşullarından etkilenebilir.

     Diğer taşıma türlerine oranla karayolu taşımacılığında altyapıya yatırım daha azdır.

     Uluslararası yollardaki trafik, çevre kirliliği gibi etkenler yolculuğu etkileyebilir.

     Araçların maksimum kapasiteleri göz önüne alındığında diğer taşımacılık modlarına göre tek seferde daha az yük taşınır.


Uluslararası Karayolu Taşımacılığında Doğru Lojistik Firmanın Önemi

Uluslararası karayolu taşımacılığı içerisinde de tıpkı diğer taşımacılık türlerinde olduğu gibi bazı prosedürler vardır. Özellikle yurt dışı ile gerçekleşen uluslararası karayolu taşımacılığında iki ülke arasında yapılan diplomatik anlaşmaların taşımacılık üzerinde etkisi bulunur. Sınır kapısından içeriye girişte, yüklerin ülkeye kabul edilmesinde belli başlı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Hal böyle olunca doğru bir lojistik firma seçimi sizi büyük bir yükten kurtarır. Daha önce uluslararası karayolu taşımacılığı alanında deneyimi bulunan uzman bir ekip ile çalışmak yaşanması muhtemel sorunların önüne geçmenizi sağlar. Sizin yerinize tüm prosedürleri halleden bir firma, işinizi kısa sürede tamamlar. Sınır kapısında, gümrük işlemlerinde sorun yaşamadan taşımacılık işlemlerinizi bu sayede gerçekleştirebilirsiniz. Lojistik işlemini üstlenen ve sizin için malların taşınmasından istiflenmesine kadar tüm süreci yöneten doğru bir firma, müşteriniz ile bağınızı da güçlü tutar. Yenilikçi, güvenilir, ekonomik ve takip edilebilir bir lojistik firma ile uluslararası alanda gerçekleşen taşımacılık işlemlerinizi gönül rahatlığıyla tamamlayabilirsiniz.

Uluslararası network gücü ve deneyimli kadrosu ile sizlere hizmet veren SerTrans Lojistik, etkin süreç yönetimini sizler için gerçekleştirir. Güçlü altyapısı, yüksek depolama alanı ve son teknoloji sistemleriyle entegre biçimde hareket ederek taşımacılık işlemlerinin sorunsuzca yapılması adına sizlere yardımcı olan SerTrans ile hemen iletişime geçerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.


 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Darıcalı Gençlere 19 Mayıs Hediyesi
Gençlere manzara eşliğinde kitap okuma keyfi yaşatacak Darıca Kütüphanesi, 18 Mayıs Cumartesi günü açılacak.

Haberi Oku