TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ VE DARICA HUZUR EVİ

19 Ocak 2023 Perşembe 14:28

  TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ BASIN MESLEK KURULUŞU TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE   ÜYELİĞİMİN 33. YIL DÖNÜMÜ  ROZETİM TCG GENEL BAŞKANI TURGAY OLCAYTO  TARAFINDAN TAKILDIKDAN SONRA TGC İCRA KURULU ÜYELERİ KUTLADI

1990 yılında dönemin TCG Genel başkanı Nezih Demirkent’in teklifi ve referansı İle üye olduğum Türkiye gazeteciler cemiyetinin Darıca’da yaptırdığı huzurevinin yapılmasında katkı verip destek olmuştuk.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ  DARICA HUZUR EVİ İLE İLGİLİ  GEBZE GAZETESİ’NDE BELGESELCİNİN NOT DEFTERİ  KÖŞESİNDE DAHA ÖNCE YAYINLANAN  MAKALEMİZ BİR KEZ DAHA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. 

DARICA KAYMAKAMLIĞI’NDA BAYRAMOĞLU’NDA YAPILACAK HUZUREVİ TOPLANTISI VE DARICA’DA 30 YIL ÖNCE YAPILAN GAZETECİLER CEMİYETİ HUZUR EVİNİN ACIKLI HİKAYESİ

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN DARICA’DA YIKILMASINA GÖZ YUMAN HUZUR EVİ AYIBI

Gebze bölgesinin önemli ihtiyaçlarından olan yaşlı bakım merkezleri , huzur evleri  ve yaşlı bakım hastaneleri konusunda yeteri kadar çalışma yok. Bu konuda yıllardan beri mücadele veriyorum. Geçtiğimiz günlerde Darıca kaymakamlığında  Bayramoğlu’na  yapılması planan huzurevi  ile ilgili toplantı devam ederken  bugün yıkılıp yok olmuş ,  Türkiye gazeteciler cemiyetinin efsane genel başkanı merhum Nezih Demirkent’in girişimi ile 35 yıl önce yapılan Darıca huzur evini hatırladım. Darıca huzurevi çok güzel hizmetler verdi bu huzur evinin yapılmasında azda olsa katkımız olduğu için mutluyum.

https://www.tgc.org.tr/kurumsal/huzur-evi.html

GAZETECİLER CEMİYETİ DARICA HUZUREVİ NASIL YAPILMIŞTI

Türkiye gazeteciler cemiyeti tarafından Darıca’ya yapılan huzurevi ile ilgili hatıralarımı düşündüm. Bugün yıkılan huzur evi ile ilgili yazımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=3388&t=makale

TOPLANTI İLE İLGİLİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIM

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2437666416387951&id=100004338481610&mibextid=qC1gEa

GAZETECİLER CEMİYETİNİN HUZUR  EVİ AYIBI

Evet gazeteciler cemiyeti bir huzur evine bile sahip çıkmadı çok yazık bu ayıp onlara yeter ve artar. Gebze huzur evi yaptırma derneği tarafından Darıca Bayramoğlu’na yapılacak Huzur evi konusunda  17 Kasım 2022 de Darıca kaymakamlığında önemli bir toplantıya katıldık toplantı İle ilgili Darıca kaymakamlığı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=633945241761054&id=100054367526632

YIKILIP YOK OLAN GAZETECİLER CEMİYETİ DARICA HUZUR EVİ  İLE İLGİLİ TGC SAYFASINDA YER ALAN  YAZI

https://www.tgc.org.tr/kurumsal/huzur-evi.html

TGC’nin Kocaeli Darıca kıyılarında yaptırdığı SOSYAL HİZMET VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU GAZETECİLER CEMİYETİ HİKMET MEMDUH HUZUREVİ 29 Temmuz 1993 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Gazeteci Beria Kızılağaç, işadamı Şükrü Taşdelen ve Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinden sağlanan arsa sağlanan bağışlarla 3500 metrekarelik bir alana işadamı ve o dönem gazete sahibi olan Mehmet Ali Yılmaz’ın katkıları ile Tek-Art firmasınca inşa edildi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından işletilen tesiste 22 yatak odası, dinlenme ve oyun alanları ile jimnastik salonları bulunuyor. Huzurevinin belli bir yatak kapasitesi Cemiyet üyelerine tahsis edilmiştir.(kaynak TGC  İnternet sayfası )

TGC Darıca Huzurevi’nin Hesabını Sormalı

30 Yıldır Üyesi Olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, dün İstanbul Burhan Felek’de Genel Kurula gitti. Cemiyetin 46.genel Kurulu’nda mevcut başkan Turgay Olcayto’nun Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu ile Sedat Bakıcı’nın Değişim, Özgür Gazetecilik ve Emek Grubu yarıştı. Genel kurulu, köşe yazımı yazdığım saatlerde devam ediyordu. Dolayısıyla yeni seçilecek Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum, sonuçların basın camiamız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Yeni Seçilecek Yönetim Darıca Huzur Evini’nin hesabını sormalı ve Huzurevini yeniden yaptırmalı.

DARICA  HUZUR EVİ NASIL KURULMUŞTU?

Bugün sizlere 44 yıldan beri yılmadan, yorulmadan her gün yeni heyecanlara yelken açarak yapmaya devam ettiğim Gazetecilik anılarımdan birini paylaşmak istiyorum.1982 yılında vatani görevimi yaparak Gebze’de gazeteciliğe başladım. 1985 yılında Gebze Gazetesini kurup, önce merkezi Ankara’da olan Anadolu Basın Birliğine üye oldum. Ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldım. Daha sonra merkezi İstanbul’da olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne üye oldum. Dönemin Cemiyet Başkanı Nezih Demirkent ile tanışıp Darıca’ya Gazeteciler Cemiyeti huzur evinin yapılmasında azda olsa manevi katkımız oldu ve bu çalışmalara yaptığımız katkıdan dolayı Başkan Nezih Demirkent Gebze’de gazetemizi ziyaret ederek teşekkür bile etmişti. Bugün paylaştığım fotoğraf www.gebzegazetesi.com un ilk matbaa ve idarehanesi olan Bu günkü Menzilhane meydanında Demirtaş İş Merkezi’nin Bodurum katında çekildiBüyük emeklerle yapılan Gazeteciler Cemiyeti Darıca Huzur Evi deprem hasarı bahane edilerek bir oldu bitti ile yıkıldı. Gebze ve Darıca için büyük bir kayıp. Üyesi olduğum Türkiye Gazeteciler Cemiyeti için iki liste yarıştı. Yeni seçilecek yönetim Darıca Huzurevi’nin neden yıkıldığını, neden yaptırılmadığının hesabını sormaya davet ediyor, Gazeteci meslektaşlarımdan Darıca Huzur Evi ile ilgili araştırma yapmalarını istiyorum.

DARICA HUZUR EVİ NEDEN YIKILDI?

Darıca Huzur evinin yıkımına kim, neden oldu? Daha önce tekrar yapıalcğaı açıklanan Huzurevi neden yapılmıyor. Huzur evinin Milyonluk arazisi ne durumda? Bu sorular kamuoyundan cevabını bekliyor. DARICA HUZUR EVİ İLE İLGİLİ BİLGİ TGC’nin Kocaeli Darıca kıyılarında yaptırdığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Gazeteciler Cemiyeti Hikmet Memduh Huzurevi 29 Temmuz 1993 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Gazeteci Beria Kızılağaç, işadamı Şükrü Taşdelen ve Türkiye Cumhuriyeti Hazinesinden sağlanan arsa sağlanan bağışlarla 3500 metrekarelik bir alana işadamı ve o dönem gazete sahibi olan Mehmet Ali Yılmaz’ın katkıları ile Tek-Art firmasınca inşa edildi.Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından işletilen tesiste 22 yatak odası, dinlenme ve oyun alanları ile jimnastik salonları bulunuyor. Huzurevinin belli bir yatak kapasitesi Cemiyet üyelerine tahsis edilmiştir. (TGC İnternet sayfası )

banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

FATİH SULTAN MEHMET HAN ANILACAK
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü Facebook paylaşımını...

Haberi Oku