banner1036
Vakıf İnsanı Erol Köstek İle Emirler Köyünde Belgesel Söyleşi

02 Ağustos 2022 Salı 17:59


Gebze gazetesi 
www.gebzegazetesi.com ve gazete gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan makalem

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/vakif-insani-erol-kostek-ile-emirler-koyunde-belgesel-soylesi.html

Saygıdeğer vefalı dost sanayici iş ve vakıf insanı Erol Köstek beyin Pendik Emirli köyündeki evinde vakıf medeniyeti sohbeti yapıp Vakıflar Genel müdürlüğü öğrenci yurtları İle ilgili belgesel söyleşi gerçekleştirdik.
28 Şubat post modern darbe ile kapatılan Vakıflar genel müdürlüğü öğrenci yurtlarının yeniden açılması konusunda devlet yetkililerine tarihi görev düştüğünü açıklayan Köstek bu yurtlarda yetişen öğrencilerin devlet ve milletine hizmet eden vatanperver insanlar olduğunu söyledi.
Yetim olduğu İçin Vakıflar genel müdürlüğü Erzincan vakıf talebe yurdunda kalma hakkı kazanarak lise eğitimini tamamladığını açıklayan Köstek eşi ve kendi adını taşıyan bir aile vakfı kurarak fakir ve muhtaç öğrencilere destek verdiklerini vakıf medeniyeti ve vakıf ruhunu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
https://www.facebook.com/100004338481610/posts/2340272562794004/?d=n
Vakıf insanı Sn Erol Köstek beye nazik daveti ve vakıf gönüllüleri sohbeti ile ilgili teşekkür ediyor , Erol bey ile yaptığımız belgesel söyleşi önümüzdeki haftalarda birçok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel tv programları İle 
www.devrialem.tv de yayınlanacak.
Vakıflar Medeniyeti tarihi ve vakıf gönüllüleri ile ilgili belgesel çekimlerimize devam ediyor daha önce vakıflarla ilgili çektiğimiz belgeselleri sizlerle paylaşıyoruz.
https://youtube.com/playlist?list=PLVpLtuUKuBQDwThSBuU6eby9cXMz8clwU
Pendik Emirli Köyü ve Ömerli Barajından Belgesel Tadında Canlı Yayın
İstanbul Pendik ilçesine bağlı Tarihi Emirli Köyü Muhtarı ile köyün 900 yıllık tarihi ile ilgili Belgesel Söyleşi yaptık.
Gazeteci ve Belgeselci olarak tarihi değerlerimizi araştırıp köylerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Ömerli Barajı ve Emirli Köyünde Eren dede türbesinden Canlı Yayın yaparak köy muhtarı Salim Sarısoy ile belgesel söyleşi gerçekleştirdik muhtar köylerinin Selçuklu döneminde kurulduğunu Ömerli barajı suları altında kalan tarihi Mezarlıkda 900 yıllık tarihi mezar taşlarının olduğunu söyledi. Her yıl Hıdır ellezde Eren dede türbesin de kurbanlar kesilip binlerce kişinin katılımı İle yemek yenip dualar edildiğini söyledi.
İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Ömerli barajının Pendik ilçesine bağlı tarihi Emirli köyünden baraj sahilinden 
www.gebzegazetesi.com ve bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel  www.devrialem.tv programı canlı yayında.
Emirli Köyün den Canlı Yayın
https://fb.watch/eCieu5qT2B/
Ömerli Barajı ve Emirli Köyünden Canlı Yayın
İstanbul un su ihtiyacını karşılayan Ömerli barajının Pendik ilçesine bağlı tarihi Emirli köyün den baraj sahilinden 
www.gebzegazetesi.com ve bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel  www.devrialem.tv programı canlı yayında
https://fb.watch/eChT4IAUA0/
Pendik Ömerli Barajından canlı yayın
https://fb.watch/eCw2dk4r7j/
Emirli köyü eşrafından 1978 yılın dan Gebze köseler köyü kuran kursuna yaptığı hayır hizmetleri ile tanıdığım vakıf insanı ve gönül adamı Nizamettin Sarısoyun Emirler köyü mezarlığın da metfun kabrinide ziyaret edip ruhuna Fatiha okudum Merhum Nizamettin bey köyün yerlilerinden kendisini kuran kursu hizmetlerine adamış gerçek bir hayır severdi kendisi ile en son 2009 yılında Pendik’de evinde ziyaret etmiş hasta yatağında sohbet etmiştik Emirler köyü muhtarı Selami Sarısoyun merhum Nizamettin ağbinin Amcasının oğlu olduğunu da öğrendim Nurlar içinde yatsın makamı cennet olsun.
İstanbul Pendik Emirli Köyü Tarihi
Emirli (Köyü) Mahallesi
273 nüfusuyla ilçenin en az nüfuslu mahallesi unvanını elinde bulunduran Emirli Mahallesi, 14 milyon 169 bin m2 alanıyla ilçemizin 5. büyük mahallesi konumundadır. D-100 Karayolunun kuzeyinde yer alan bu mahallemiz, Kurtdoğmuş ve Kurna Mahalleleri arasında yer almaktadır.
Pendik 5 köyünden birisi olan Emirli Mahallesi, 2012 yılında yürürlüğe giren 6360 Sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la mahalle statüsü kazanmıştır.
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin ardından konakladığı bu mahalle, vezirlerine ve askerlerine verdiği emirlerden ötürü “Emir Köyü” adı verildiği söylenir. Mahallenin adının Emir Ali’den kısaltma olduğu rivayeti de vardır. Mahalle halkının ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup aynı zamanda seracılık da gelişmiştir. Mahallede yer alan “Osmanlı Tepesi” de göze hitap eden manzarasıyla doğanın güzelliklerini panoramik görme şansı sunmaktadır.
Emirli Köyü Tarihi Mezarlığı
Emirli Mahallesi sınırları içinde bulunan bu mezarlık alanı, Ömerli Barajı’nın su tutmaya başladığı 1972 yılından sonra sular altında kalmıştır. Barajın su seviyesi düştüğünde mezar görülebilmektedir. 100’ün üzerinde mezarın yer aldığı kabristan, mezar boyutlarının büyüklüğüyle de dikkat çekmektedir. (Kaynak Pendik Belediyesi )
Belgesel Tadında Emirli Köyü ve Ömerli Barajı video
https://fb.watch/eCjHrghj2p/


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Darıcalı Gençlere 19 Mayıs Hediyesi
Gençlere manzara eşliğinde kitap okuma keyfi yaşatacak Darıca Kütüphanesi, 18 Mayıs Cumartesi günü açılacak.

Haberi Oku