GÜNDEM:
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

21 Nisan 2023 Cuma 13:20


23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve egemenliğini sembolleştiren bir tarihtir. Bu tarih itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tek yumruk olarak toplanan aziz milletimiz, öncelikle dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda özgürlük meşalesini yeniden tutuşturmuştur. 


Dünya üzerinde tarih sahnesine çıktığı zamandan bu yana saygınlığını hiçbir dönemde yitirmemiş, kendi bağımsızlığından ödün vermediği gibi kimsenin de bağımsızlığına ve yaşama hakkına göz dikmemiş bir milletin evlatları bugün Türk Bayrağının altında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile milletler topluluğunun saygın bir üyesi olarak varlığını muhafaza etmektedir.  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında Aziz Milletimizin egemenliği eline aldığı, vatanına sahip çıktığı bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 


Sevgili çocuklar,

 

Bu bayramın sizlere armağan edilmesinin şüphesiz büyük anlamı vardır. Sizler geleceğimizi emanet edeceğimiz en değerli varlığımız, en büyük güvencemizsiniz. Gelecek sizlerle güç bulacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizlerin başarısı ile dünyada adından söz ettiren, saygı duyulan bir devlet olarak varlığını ebediyen devam ettirecektir.


Sizlerin böyle asil bir milletin evlatları olarak, atalarımızın bıraktığı emaneti gelecek nesillere layıkıyla taşıyacağınıza inancım tamdır. Sizleri ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olarak yetişmenizi sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. 


Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz.


Bizler biliyoruz ki, bugünün çocukları bu değerli hediyenin bilinciyle geleceğin müreffeh toplumunu ve Türkiye’sini inşa ederek, dünya barışına en önemli katkıyı sağlayacaklardır. Bu amacın gerçekleşmesi de millet iradesinin gücünü; tarihin tekerrür etmesinden değil, tefekkür şuurundan alması gerektiğini çocuklarımıza benimsetebilmemizle mümkündür.


Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onları sevgiyle kucaklıyorum.



Seddar YAVUZ

Kocaeli Valisi                                                                               


 

banner982
Anahtar Kelimeler
23 Nisan
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku