GÜNDEM:

20 Aralık 2018 Perşembe 08:33

İstanbul Çamlıca’da faaliyet gösteren Çamoluk Vakfı'nın daveti ile 22 Aralık saat 11:00'da Çamoluk Derneği Konferans Salonu'nda "Sakarya Meydan Muharebesi ve Şehitlere Vefa"  adlı konferans düzenlenecek. Gazetemizin kurucusu İsmail Kahraman'ında katılacağı etkinlikte, Sakarya Meydan Muharebesi'nin önemi üzerine gençlerle tarih üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek. 


Avrasya Gazeteciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle başlatılan sosyal sorumluluk projesi büyük ilgi görerek, örnek projeler arasında yerini  almıştı. 

*Sakarya meydan muharebesi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi 
www.sakaryazaferi.com adlı web sitesinde bulabilirsiniz.


Devri Alem Tv Çamoluk'u Belgeselleştiriyor


İsmail Kahraman'ın birçok Tv kanalında yayınlanan Devri Alem Belgesel Tv Programı Çamoluk'la ilgili araştırmalarına ve belgesel çekimlerine devam ediyor.

İsmail Kahraman Çamoluk hakkında "Giresun İl Merkezi'ne en uzak ilçe olan Çamoluk, Kelkit Vadisi'nde tarih, kültür ve turizm merkezi, bal diyarı fasulyenin başkenti. Bektaşbey camisi ve medresesinin bulunduğu Zapa, bir başka deyişle Daraba'da para bile basan Çepni Beyleri Doğukaradeniz bölgesine Türk islam medeniyetini taşımışlardı. Çamoluk'da her köyün ve her yerin ayrı bir destansı hikayesi bulunmakta. Bilindiği gibi Sakarya meydan muharebesine Giresun bölgesi 42. ve 47. gönüllü Giresun alayı olarak binlerce gönüllü katılıp şehit olmuştu." bilgilerini sundu.


*Çamoluk ve Çamoluk fasulyesi hakkında yapılan belgesellere 
www.devrialem.tv kanalından ulaşabilirsiniz.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku