GÜNDEM:
DARICA BALYANOZ KOYUNA YENİ YAĞMUR SUYU HATTI

05 Mayıs 2023 Cuma 19:53

ANİ YAĞIŞLARA KARŞI ÖNLEM

Günümüzde en büyük sorunlar arasında yer alan küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği, düzensiz ve ani yağışları da beraberinde getiriyor. Ani ve kısa sürede yağan yoğun yağışlar sel baskınlarına ve taşkınlara neden olabiliyor. İSU Genel Müdürlüğü, ani yağışlarda riskli olarak tespit ettiği bölgelerde yağmur suyu altyapı hatları, terfi merkezleri ve dere taşkınlarına karşı ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalarla olası risk ve tehdidi ortadan kaldırarak ani yağışlarda baskınların önüne geçmeyi hedefliyor.


YAĞMUR SUYU HATLARI YAPILIYOR

Bu kapsamda Darıca ilçesinin gözde turizm merkezlerinden olan Bayramoğlu Mahallesi Balyanoz koyunda, ani yağışlarda yetersiz kalan mevcut yağmur suyu hatları yerine yeni yağmur suyu hattı ve mevcutta yağmur suyu bulunmayan noktalara da yeni imalatlar gerçekleştiriliyor. Zübeyde Hanım Caddesi, Kadir Sokak, Türkan Sokak, Kaptan Sokak’ta gerçekleştirilen yağmur suyu altyapı çalışmalarında, 1200 mm,1000 mm, 800 mm , 600 mm çapında dev borular kullanılıyor.  


MODERN ÇEHREYE KAVUŞACAK

Bayramoğlu Mahallesi Balyanoz koyu mevkiinde yapılan yağmur suyu altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bölgede yaşanabilecek su birikintisi ve taşkınların önüne geçilecek. Altyapı çalışmalarının ardından toprak oturma sürecinin tamamlanması ile birlikte üstyapı çalışmalarının yapılacağı bölge, kaliteli altyapı ve modern bir çehreye kavuşmuş olacak.

 

 


     Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı

banner982
Anahtar Kelimeler
İSU
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Isuzu Servis Otoparkında Yangın: Alev Alev...
Kocaeli'de Isuzu servisinin otoparkında çıkan yangın sebebiyle minibüs ve otobüsler alevlere teslim oldu....

Haberi Oku