GÜNDEM:
DUMANKAYA MECLİSE TAŞINDI!

17 Ekim 2016 Pazartesi 10:18

  Milletvekili Hürriyet, “Hükümetin FETÖ’ye savaş açtığı tarih belli iş ilişkilerinin yoğunlaştığı tarih belli. Gereken yapılmalı” dedi.

GERÇEKLER ARAŞTIRILSIN

Konuyla ilgili olarak TBMM’de meclis araştırma komisyonunun kurulması ve bu tarz iş ilişkilerinin incelenmesi gerektiğini dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Çayırova’da Dumankaya Şirketi'nin 150 dönümlük arazide yapacağı inşaat için kamuoyunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6 kat olan yüksekliği arazinin imarını değiştirerek 12 kata çıkardığı iddiaları yer alıyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya’nın paralel devlet yapılanmasına ‘himmet’ adı altında finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklandığını da biliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminden 3 ay önce, FETÖ’den tutuklanıp bırakılan işadamının şirketine imar rantı sağlandığı iddiaları insanların akıllarında soru işaretlerine neden olmakta” şeklinde konuştu.

RANTLAR ORTAYA ÇIKARILMALI

Türkiye’de bu tarz rant ilişkilerinin olabileceği yönünde şüphelerin kuvvetli olduğunu savunan CHP Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Dumankaya arasında ortaya çıkan rant iddiaları, diğer illerde de mevcut olabilir. Bu tür ilişkilerin ortaya çıkarılması ve yaratacağı sorunların belirlenmesi amacıyla TBMM Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulması ve bu sorunların yarattığı tahribatın en aza indirilmesi gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku