GÜNDEM:
Farplas'tan Çıkan Haberlere İlişkin Basın Açıklaması

02 Mart 2022 Çarşamba 16:40

“Daha önce kamuoyuna açıklama yapmış olduğumuz halde, gerçeği yansıtmayan haberlere konu olmaktan, büyük üzüntü duymaktayız.

Şirketimizin; ülkemizin kalkınmasının en önemli paydaşı olan çalışma arkadaşlarımızın hak aramasına karşı bir tutum alması, söz konusu değildir.

Sektörümüzü ve faaliyet alanımızı doğrudan etkileyen küresel pandemi, çip krizi, üretim ve tedarikten kaynaklanan sorunlar gibi faktörlerin getirdiği daralmaya rağmen, çalışma arkadaşlarımızın beklentileri, en geniş ölçüde sağlanmış ve 1.900 çalışma arkadaşımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Fabrikamız önünde yaşanan olayların kamuoyuna yansıtıldığı gibi bir ücret ve hak anlaşmazlığı değil, her kurum ve kuruluşta olabileceği gibi takımdaşlık ruhu ile çalışmayan, provokasyon niyetli, kalite kültürümüze uyum sağlayamayan az sayıda çalışma arkadaşımızla yolumuzu ayırmak zorunda kalmamız üzerine gelişen olaylardır. 

Konunun algı operasyonuna dönüştürülmesinden ve farklı mecralara çekilmeye çalışılmasından, ziyadesi ile üzüntülüyüz ve şunun kesinlikle bilinmesini istiyoruz ki şirketimizin ve müşterilerimizin (ana otomotiv üreticileri), çalışma arkadaşlarımızın örgütlenme ve sendika tercihleri konusuna hiçbir şekilde dahli olmamıştır ve olamaz.

Çalışma hayatında örgütlenme özgürlüğü, anayasal bir haktır ve bu konuda faaliyet gösteren sendikalarımıza saygı gösterdiğimizin de bilinmesini istiyoruz.

Müşterilerimiz için önemli olan; kesintisiz bir üretimi, uygun kalitede devam ettirmektir. Müşterilerimizin, yaşanan olaylara ve sendikal tercihlere bir yönlendirmesi, “hiçbir şekilde olmamıştır”.

Fabrikamızda, ülkemiz ve ihracatı için çok önemli projeleri devreye almak üzere çalışıyoruz.  Bu amaçla işimize konsantre olup, çalışma barışını daimi olarak gözeterek, sorumluluklarımızı ve misyonumuzu yerine getirmek için büyük gayret içerisindeyiz.

Her zaman olduğu gibi bundan sonra da çalışma arkadaşlarımız ve müşterilerimiz, önceliğimiz olarak hayatımızdaki varlığını sürdürecektir.”

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku