GÜNDEM:
GTO, KOBİ'LER İÇİN NEFES KREDİSİ PROJESİNİ HOLİDAY INN'DE TANITTI

15 Aralık 2016 Perşembe 12:14

KOBİ’ler “Nefes” alacak

GTO üyeleri, küçük esnaf ve KOBİ temsilcilerinin katıldıkları tanıtımda krediyi kullandıracak olan Ziraat Bankası ve Denizbank temsilcileri da yer aldılar.

Projede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bünyesindeki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsalarının mevduatlarını Ziraat Bankası ve Denizbank’a yatırarak, üyesi olan KOBİ’lere %9,90 yıllık faiz oranı ve 12 ay vadeyle bu bankalardan kredi kullanmalarına imkân sağlıyor.

 

127 MİLYON KULLANDIRILACAK

Gebze Ticaret Odası’da bu proje kapsamında 127 milyon Tl bir kredi kullandıracağını belirtti. GTO’nun kullandıracağı KOBİ’ler için nefes kredisi 50 bin TL ile 150 bin TL arasında olacak. KOBİ’ler krediyi aylık eşit taksitlerle 12 ayda geri ödeyecekler.

Tanıtım toplantısının açış konuşmasını yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, şunları söyledi. “TOBB’un öncülüğünde odalar ve borsalar mevcut hesaplarını adı geçen iki bankaya yatıracak ve bu hesaplar üzerinden KOBİ’ler için 50 bin TL’den 150 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler. Gelecek vaat eden işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak, Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasına stratejik destek sağlamak misyonuyla kurulan Kredi Garanti Fonu ise bu proje kapsamında KOBİ’lere %85 oranında Hazine garantili kefalet sağlayacak.” dedi.

Çiler yaptığı konuşmada ayrıca şunlara deyindi, “ Biz oda olarak her zaman küçük esnaf ve KOBİ’lerimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Türkiye’nin bir çok oda ve borsasında aynı anda başlayan kampanya dahilinde Gebze Ticaret Odası, bizden faaliyetbelgesi alarak anlaşmalı bankalar Ziraat Bankası ve Denizbank’a başvuru yapan KOBİ lerimize 127 milyon TL kredi kullandıracak.”

Tanıtım da bu kredinin detayları ve kredi kullandırma şartları da açıklanırken, kullanacak olan üyelerin Vergi ve SSK borcu olmaması, yapılandırma yapmış ise bunu belgelendirmesi gerektiği belirtildi.

Ziraat Bankası ve Denizbank temsilcileri de Nefes Kredisi hakkında detayları paylaşırken, kredi başvurularında alınacak harçları da KOBİ temsilcilerine anlattılar. 

banner982
Anahtar Kelimeler
TicaretodasıProjeGTOKobi
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku