GÜNDEM:
GTÜ Marka'ya Projeler ile Gitti

16 Aralık 2016 Cuma 13:33

Rektör Görgün, projelerin tanıtımından önce kısa bir konuşma yaparak bölgenin önemli kurumlarından olan MARKA’ ya nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ancak tanıtmak istedikleri projelerle gelerek bu ziyareti daha verimli hale getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Rektör Görgün, “Ülkemizde araştırma kültürünün geliştiği proje üretme etkinliğinin yaygınlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Üniversite olarak bu eğilime ciddi katkılar sunuyoruz. Bölgemizin dinamikleriyle bir araya gelip çalışmalarımızı anlatıyoruz. Bugün de akademisyenlerimiz üzerinde çalıştıkları projeleri tanıtacak. En büyük amacımız yarınlara refah, güçlü bir ülke bırakmaktır” ifadelerini kullandı. Genel Sekreter Ayhan da bir konuşma yaparak, “Bölgemizde bulunan altı üniversiteyle iletişim halindeyiz; ancak spesifik konularda ortak çalışmalar yürütebileceğimiz üniversite Gebze Teknik Üniversitesidir. Bu nazik ve verimli ziyaretten ötürü Sayın Rektörüm ve akademisyenlerimize teşekkür ederim. Burada dinleyeceğimiz projeler arasında ortak çalışmalar yapabileceğimiz konular üzerinde yoğunlaşacağız.” diye konuştu.

PROJELER ÜLKE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Toplantının Proje Sunumu bölümünde öncelikle GTÜ TTO Müdürü Güngör’ün ‘Deniz Suyundaki Tuzluluk Farklılıkları ve Akıntılardan Enerji Üretilmesi’ projesi konuşuldu. Farklı enerji kaynaklarına ulaşmadaki zorunluluğa dikkat çeken Güngör, denizlerle çevrili ülkemiz için geliştirilecek bu projenin önemini vurguladı. Daha sonra Yrd. Doç. Dr. Barış Binay, ülkemiz için çok önemli olmasına rağmen alanında çalışmaların yeterli olmadığı ‘enzim’ alanında önemli bir adım olacak olan “Endüstriyel Uygulamalar İçin Enzim Üretimi” başlıklı projenin tanıtımını yaptı.
Binay, bu alanda en gelişmiş çalışmaları yapan Danimarka’nın gayri safi milli hasılasının yüzde 7’sini enzim üretiminden kazanılan paranın oluşturduğunu sözlerine ekledi ve dünyanın 7’inci büyük meyve suyu üreticisi olan Türkiye için gerekliliğine dikkat çekti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku