banner1036
GÜNDEM:
Hain Darbe Girişimi 6. Yıl Dönümü ve Gazete Arşivi Sergisi

15 Temmuz 2022 Cuma 13:21


https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/hain-darbe-girisimi-6-yil-donumu-ve-gazete-arsivi-sergisi.html

Yıl dönümleri önemli. Tarihi geçmişi canlı tutmak tarihi geçmişlerle ilgili Bilgi belge ve arşiv toplamak gerekiyor. İktav araştırma merkezi kütüphanemizde binlerce bilgi belge ve kitap tarih ve kültür araştırmacılarının hizmetinde. Kocaeli Büyükşehir ve gebze belediyeleri tarafından düzenlenen hain darbe girişimi ile ilgili etkinlikleri konusunda gebze gazetesinde paylaştığımız haber ve görseller.
https://www.facebook.com/100038356404310/posts/712469940041546/?d=n
15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümü dolayısı İle Gebze gazetesi ve devri alem belgesel tv olarak İlim kültür tarih araştırmaları merkezi kütüphanemizde hain darbe girişimi ile ilgili Anadolu basını sergisi açtık.Sergide 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra Anadolu’nun çeşitli illerinde yayınlanan gazetelerin manşetlerinin yer aldığı gazeteleri toplayarak Anadolu basını 15 Temmuz hain darbe girişimin nasıl gördü adı İle bir arşiv oluşturduk. Türkiye gazeteciler federasyonu ve Avrasya gazeteciler derneğinin ortaklaşa olarak gerçekleştirdiği ilk sergimizi hain darbe girişiminin birinci yılında Adana’da Çukurova gazeteciler cemiyetinin ev sahipliğinde 15 Temmuz 2017 günü açıldı. Sergi ve arşivimiz daha sonra Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinde açılmaya devam etti.
15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümün de sergimiz Gebze’de İlim kültür. Tarih araştırmaları merkezi kütüphanesin de bir hafta süre ile açık kalacak.Sergi ile ilgili Gebze gazetesi 
www.gebzegazetesi.com sosyal medya paylaşımı lingini sizlerle paylaşıyoruz
https://fb.watch/v/FZR2pK4A/
Geçtiğimiz Yıllarda Açılan Sergi ile ilgili Gebze gazetesinde yer alan haber ve videolar
Manşetlerle 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Sergisi açıldı
Araştırmacı gazeteci ve devri alem belgesel program Yapımcısı İsmail Kahraman darbenin yıl dönümü ile ilgili İktav belgesel yayıncılık kütüphanesinde hain darbe girişimi ve manşetlerle Anadolu basını sergisi açtı.
Sergi ile ilgili Gebze Gazetesi canlı yayın yaptı
15 Temmuz hain darbe girişimin 4. Yıl dönümünde İktav Belgesel yayıncılık kütüphanemizde gazete manşetlerinde hain darbe girişimi Anadolu basını Sergisi ile ilgili Gebze Gazetesi canlı yayında İsmail Kahraman bilgi veriyor.
https://www.facebook.com/belgeselciismail/videos/1726133154207951?d=n&sfns=mo
Arşivin önemi
Arşivcilik önemlidir, arşivler bir milletin hafıza senedidir. Arşiv çalışmaları geçmişe ışık tutup, geleceği aydınlatan en önemli çalışmalardır. Maalesef yeteri kadar arşivciliğe önem vermiyoruz. Birçok olay yaşayıp, bunları arşiv çalışması haline getirmediğimiz için bunları unutuyoruz. Keşke tüm yaşananları gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde arşivleyip Bilgi ve belgeleri ile tam olarak aktarabilsek.
15 Temmuz hain darbe girişimin 4 yılı dolayısı ile İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi 
www.iktav.comkütüphanemizde Manşetlerle Hain Darbe girişimi Gerçeği Gazete Manşetleri Sergisi açarak tarihe karşı görevimizi yapmaya çalıştık.
Araştırmacı gazeteci ve belgeselci olmanın ötesinde arşivciliği önemseyen bir kişi olarak Gebze’de İKTAV kütüphanesini oluşturduk. Binlerce kitap, belgesel, video görüntü, dokümanının olduğu bu vakıfta, 15 Temmuz hain darbe girişimi için de ayrı bir bölüm açarak, o geceyle ilgili çektiklerimiz videoları , gazete arşivlerini, yaşananları Bilgi ve belgeleri ile tarih araştırmacılarının hizmetine sunduk.
Türkiye’nin dört bir tarafında yayınlanan Anadolu gazetelerinin darbeden sona yayınlanan ilk sayılarını toplayarak sergi haline getirip Avrasya Gazeteciler derneğinin resmî internet sayfasından da kamuoyu ile paylaşarak araştırmacıların bilgisine sunduk.
http://www.avrasyagazetecilerdernegi.com/2017/10/05/agrtden-tarihi-sergi/
15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında birçok etkinlikler yapılıyor. (Gebze gazetesi 15 Temmuz 2020)
Hain darbe girişimi üzerinden 5 yıl geçti. 5 yılda çok şeyler değişti, deyim yerinde ise Millet olarak tarihe canlı şahitlik yaptık. Hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananları keşke herkes anılarını yazarak kitaplaştırsa.
Devri Alem Belgesel TV programı olarak 6. yıl önce hain darbe kalkışmasını Kafkas Cephesi Savunması Belgeseli çekmek için gittiğimiz Erzurum, Bayburt ve Karadeniz Bölgesinde yaşadık.
15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Bayburt belediyesinin dedekorkut şenlikleri için bayburtda bulunuyorduk. Dedekorkut şenliklerin de Bayburt Kopdağı savunması belgesel sunumu gerçekleştirecektik ancak gece alçak darbe girişimi yaşadık . Bayburt meydanından canlı yayın yaparak yaşadığımız olayları not alıp arşivledim.  
Gebze gazetesinde daha önce Yayınlanan Makalemden bazıları
Darbeler tarihi ile ilgili Gebze Gazetesi 
www.gebzegazetesi.com da Belgeselcinin Not Defteri köşesinde yer alan makalelerimden bazıları;
http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=23797
http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=1194&t=makale
https://www.gazetegebze.com.tr/makale/amp/1240
https://www.gazetegebze.com.tr/haber/amp/2625


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku