GÜNDEM:
İstanbul'un Fethi Kutlamaları Gebze'den Başlatılmalı

28 Mayıs 2016 Cumartesi 11:42

Gebze’nin Önemi

Her şehrin marka değeri vardır. Bir çok şehir küçücük değerlerini, Uluslararası bir marka haline getiriyor. Gebze bölgesi sanayi ile anılmasına rağmen tarih, kültür, tarım ve turizm alanında bir çok marka değeri var. Bu değerler, ortaya çıkarılabilseydi Gebze bugün dünyaca tanınan bir kültür turizmi merkezi haline gelebilirdi.

Eskihisar Osman Hamdi bey müzesi ve kalesiyle önemli bir marka. Türk müzeciliğinin kurucusu olması dolayısıyla Eskihisar, dünyaca tanınan bir Kültür turizmi haline getirilebilirdi. Bazı Yeşilçam filmleri Eskihisar'da çekilmişti. Gebze bölgesi bir çok Yeşilçam filmine doğal platoluk görevi yapmıştı.

Bir çalışma yapılarak Gebze bölgesinde çekilen Yeşilçam filmleri isim isim tespit edilerek filmlerin bir kopyası Kültür Bakanlığı'ndan temin edilerek Gebze'de izleyici ile buluşturulabilir, Eskihisar'da ki sinema günleri Gebze bölgesinde çekilen sinema filmleri adıyla yeni bir hamle başlatılabilir.

Eskihisar gerçekten bir marka. Pazar günü güneşli bir havada Eskihisar'da hem çayımı içtim hem de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 1965'de basılan Türk Deniz tarihi kitabını Eskihisar'da körfez manzarası eşliğinde zevkle okudum.

Eskihisar belgesel sinema festivali yarışması da düzenlenerek Türkiye'nin ilk belgeselcilerinden biri olan Osman Hamdi bey ile anılmak suretiyle belgesel sinema günleri organize edilip Gebze'nin kültür alanında tanınmasına imkan sağlanabilir. Anibal başlı başına bir kültür değeri. Anibal bölgesi vakit geçirilmeden bir bilim, teknoloji ve kültür müzesi haline getirilerek anıt çevresi yerli ve yabancı turistlere açılabilir.

Gebze başlı başına bir Kültür turizmi merkezi olabilmesi için çok değerli markaları var. Çoban Mustafapaşa Külliyesi, hamamlar, Kervansaray ve köylerde ki tarihi Gebze evleri Gebze'yi marka değeri yapacak kültür varlıklarımız.

Gebze'nin en büyük kültür değeri Fatih Sultan Mehmet Otağı. Fatih'in Otağı ve Hünkar çayırı kültür tarihimiz açısından çok önemli. Burası Kültür turizmi açısından çok iyi işlenebilir. Belediye başkanı Sayın Adnan Köşker'in özel çabalarıyla son 4 yıldır fatih'i anma programları düzenleniyor. Bu sene Fatih'i anma toplantıları daha geniş çaplı organize edilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Buradan Gebze'de ki tüm ilgili ve yetkililere, sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunmak istiyorum. Her yıl İstanbul'un fethi devlet töreniyle organize edilmektedir. İstanbul'un fethi Fatih'in vefat ettiği Hünkar Çayırı ve Gebze bölgesinden başlatılması için kampanyalar organize edilmeli, imzalar toplanarak yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya verilmelidir.

Fatih dünya çapında önemli bir lider. Hünkar Çayırı yapılaşmaya açılmadan Fatih parkı ve Fatih Açık hava Müzesi olarak tanzim edilmeli, Kültür Turizmi açısından bölge marka haline getirilmelidir.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku