banner1036
GÜNDEM:
İSU, projelerini anlattı!

25 Aralık 2015 Cuma 14:06

 Geçen 11 yıllık sürede Marmara denizinin kirletilmemesi için atıksu kirleticileri halinde çalışan derelerin ıslahı ile 14 yeni arıtma tesisi inşa ettiklerini ifade eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, hedeflerinin 2019 yılına kadar geri kazanım suyu oranını yüzde 25’e, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi oranını da yüzde 95’e çıkarmak olduğunu söyledi.  
KOCAELİ’DE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI!
Kocaeli, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ gibi şehirlerin etrafında kurulu bulunduğu Marmara Denizi’nin masaya yatırıldığı 2. Marmara Denizi Sempozyumu, Kadir Has Üniversitesi’nde iki gün sürdü. Son gün düzenlenen “Marmara Havzası ve Atıksu Yönetimi” paneline İstanbul İSKİ, Bursa BUSKİ, Sakarya SASKI Genel Müdürleri ile birlikte konuşmacı olarak katılan İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “İSU Atıksu Yönetimi ve Kocaeli Sanayi Atıksuları” konusunda kurum olarak Kocaeli’nde yapılan çalışmaları anlattı.
“İZMİT KÖRFEZİ’NE MARMARA DENİZİNDE OLUMLU ÖZELLİKLER YANSIMAZ”
Sanayi kenti Kocaeli’nin İzmit Körfezi etrafında kurulu bulunduğunu hatırlatan Genel Müdür İlhan Bayram, “İzmit Körfezi, Marmara denizinin doğu tarafından yer alıyor.  Ülkemizdeki sanayinin önemli kısmı da Marmara bölgesindeki Kocaeli, İstanbul, Bursa gibi şehirlerde kurulu. Sanayiden dolayı da çevre problemleri de yoğun olarak bu bölgededir. İzmit Körfezi bir çanak. Bundan dolayı Marmara denizinin olumlu özellikleri bize pek yansımaz; Ama olumsuz özellikleri hepsi bize yansır. Sanayi bölgesi olması dolayısıyla daha öncesinde oldukça kirlenmiş ve bir zamanlar yanından geçerken burnunuzu tuttuğunuz bir haldeydi” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Projelerini Anlattı!İSU
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku