GÜNDEM:
KAHRAMANMARAŞ KOCAELİ ÇARŞISINDAN CANLI YAYIN

18 Nisan 2023 Salı 10:04

 ASRIN FELAKETİ DEPREM BÖLGESİ KAHRAMANMARAŞ’DAN CANLI YAYIN

DEPREMİN VURDUĞU KAHRAMANMARAŞ, ADIYAMAN VE GAZİANTEP VE HATAY BÖLGESİNDE BELGESEL ÇEKİYORUZ.

Gebze gazetesi, Gazete Gebze’de ve Belgeselcininnotdefterinde 28 nisan 2023 tarihinde yayınlanan makalemiz 

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/asrin-felaketi-deprem-bolgesi-kahramanmarastan-canli-yayin.html


Dilovası Belediyesi’nin organizasyonu ile bir grup gazeteci arkadaşla belgesel çekimleri yapmak üzere deprem bölgesine gitmek için Anadolu Jet ile Gaziantep’e doğru yola çıktık.
Üç gün boyunca deprem bölgesinde İlim Kültür Tarih Araştırmaları Merkezi 
www.iktav.com olarak araştırma yapıp TGRT Belgesel tv Devri Alem www.devrialem.tv olarak belgesel çekimleri yapıp Gebze Gazetesi,  Gazete Gebze  ve  belgeselcinin not defteri köşesinde makale yayınladık.

DEPREM GERÇEĞİ FOTOĞRAF SERGİMİZ
Kütüphanecilik Haftası dolayısı ile İKTAV kütüphanemizde açtığımız deprem gerçeği sergimizi Gebze merkezdeki Ramada Otel’de devam ediyor. TRT tarafından yapılan haberi sizlerle paylaşıyorum.
https://youtu.be/78YieVuOX0Q


ASRIN FELAKETİ DEPREM BELGESELİMİZ
6 Şubat deprem felaketinden hemen sonra depremin en çok yıkım yaptığı Hatay bölgesine giderek çektiğimiz belgeseli sizlerle paylaşıyoruz
https://www.youtube.com/watch?v=p44YDj-cKF4

….
DEPREMİN CANLI ŞAHİTLERİ İLE CANLI YAYIN
Kocaeli Dilovası belediyesinin daveti ile Kahraman Maraş Dulkadiroğlu ilçesine bağlı 21 kişinin enkaz altında öldüğü Kazanlıpınar köyünde Gebze Gazetesi ve Devri Alem tv olarak canlı yayın yaparak tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık.
https://fb.watch/jXC6uc04Nk/?mibextid=SDPelY


….
DEPREMİN ANA FAY KIRIĞININ BELGESELİ

6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin ana fay hattı kırığının belgesel görüntüsünü çektik.
Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 178 kişinin öldüğü Büyüknacar Köyü Fatih Mahallesi’nde 11 ilimizi yıkan asrın felaketi depremin ana fay kırığında depremin canlı şahidi köylülerle belgesel söyleşi yaptık.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIM
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2558691800952078&id=100004338481610&mibextid=qC1gEa



6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan ve ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan deprem felaketinin ardından Kahramanmaraş’ın önemli caddelerinden Trabzon Caddesi ve Azerbaycan Caddesi çok büyük hasarlar almış durumda. Bu caddede yaşayan esnaflar dükkânız ve işyerisiz kalmışlardır. Kocaeli Valiliği, AFAD organizasyonuyla 50 konteynerlik bir çarşı oluşturmuşlardır. Biz de sizlere bu çarşıyı Gebze Gazetesi ve Devri Alem tv olarak canlı yayında ekranlara getiriyoruz.
https://fb.watch/jYFi3p4IL4/?mibextid=SDPelY



HABER KAYNAKLARINDAN KOCAELİ ÇARŞISI HABERİ
Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde Kocaeli Valiliği tarafından yapılan Kocaeli Çarşısı’nda esnaf dükkanlarını açtı.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde Kocaeli Valiliği tarafından yapılan 50 prefabrik Kocaeli Çarşısı’nda çalışan esnaf ekonomik çarklarını döndürmek için mesai harcıyor.
Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik Mahallesi'nde Kocaeli Valiliği tarafından yaptırılan, alt ve üstyapısını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ‘AFAD Kocaeli Çarşısı’ depremzede esnafları barındırıyor.

50 PREFABRİK İŞ YERİ MEVCUT
Toplamda 5 bin 100 metrekare alan üzerine kurulu alanda 50 prefabrik iş yeri yer alıyor. Çarşıda bakkal, terzi, lokanta, kırtasiye, elektronik eşya tamircisi, konfeksiyon, kuaför, dönerci gibi esnaflar hizmet veriyor. İlk günden itibaren esnafların çalışmaya başladığı çarşıda Ramazan ayı sonrası daha fazla hareketlenmesi beklendiği kaydedildi. Kentte kurulan diğer çarşılarda da esnafların mesaisini yaptığı kaydedildi.



banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanDeprem
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku