GÜNDEM:
Kalp sağlığına dikkat!

13 Aralık 2016 Salı 10:12

 Gebzelilere yönelik özellikle beslenme ve sporun faydalarını anlatan Ömer Yiğiner, “Kalbimiz dakikada 60-100 arası atar, hiç durmadan çalışır, vücudumuza gece gündüz demeden kan pompalar durur. Bu romantik organımız popüleritesinin yanında asla ihmale gelmeyecek kadar da önemlidir. Bakmak özen göstermek gerekir.”dedi.

BESLENME ALIŞKANLIKLARININ KALBE ETKİSİ

Doç.Dr. Ömer Yiğiner, Kırk yaş üstü, kadın erkek herkesin bir sağlık sıkıntısı olmasa dahi hekime görünmesi, istenilen tetkikleri yaptırmasının önemli olduğunu; özellikle ailesinde kalp hastalığı öyküsü olanların daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Yiğiner sigara içenlerin kalp rahatsızlarına yakalanma oranın daha da yüksek olduğunun bir kez daha altını çizerek, sigaranın bırakılması gerekliliğine değindi. Sağlıklı beslenmenin kalp sağlığını korumak için vazgeçilmez olduğunu, posalı ve farklı renkte sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini ifade ederken karbonhidrat tüketiminin minimum düzeye indirilmesi gerektiğini vurguladı. Margarinden uzak durulmasını ve sıvı yağların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Kolesterol değerleri çok yüksek değilse miktarını abartmamak kaydı ile tereyağ tüketilebileceğini söyledi. Haftada 4-5 öğün yağsız kırmızı et tüketilebileceğini ifade ederken, her hafta mutlaka 2 öğün balık yenmesini, balık tüketemeyenlerin ise öğütülmüş keten tohumu tüketmelerini önerdi. Omega 3 bakımından zengin olan son dönemlerde de oldukça popüler olan çiya tohumunun da kalp sağlığını korumaya yardımcı olduğunu, bununla beraber her gün bir avuç fındık ve ceviz yemenin de faydalı olduğunu iletti.

TIKIR TIKIR ÇALIŞAN BİR KALP İÇİN BİRAZ HAREKET

Vatandaşları spor yapmaya ve hareketli olmaya davet eden Yiğiner, “Kalp sağlığını korumanın olmazsa olmazlarından biri de hareket. Haftalık 150 dakika egzersiz ile kalbi güçlendirmek ve sağlığını korumak mümkün. Haftada 5 gün 30 dakikalık yürüyüşler yapılması, eğer yapılamıyorsa gün içi rutin faaliyetleri içerisine daha fazla hareket edecek aktivitelerin eklenmesi konusunda fırsat yaratılmalı. Örneğin otobüsten bir-iki durak önce inilip yürünmesi, asansör yerine merdiven kullanılması gün içerisinde ufak yürüyüşler için fırsatlar yaratmak gibi. Özetle hayatın akışı içinde spora zaman ayıramıyorsanız, hayatınızın içine sporu katmayı deneyiniz. Günlük koşuşturma içerisinde kalp sağlığınızı ihmal etmeyin, hayatınızın içerisine ufak tüyoları sokarken sigarayı hayatınızdan sonsuza dek çıkarın.”diye konuştu. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku