GÜNDEM:
Kıbrıs'ta tarihi toplantı

29 Kasım 2015 Pazar 19:53

                       21 yıl sonra yeniden Kıbrıs’tayım. Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi toplantısı için Kuzey Kıbrıs’a gidiyorum. 1994 yılı Haziran ayında Kıbrıs’a gitmiş belgesel çekmiştik. Aradan geçen 21 yıldan sonra KKTC Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi toplantısına katılmak üzere 30 Kasım günü sabah erken saatlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidiyoruz. 3 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek bakanlar konseyi toplantısında çeşitli etkinliklere katılacağız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncılar ile de görüşüp başkanlar konseyi için Devr-i Alem Belgesel TV programı tarafından hazırlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu kuruluş belgeseli ile Eskişehir’den Tataristan’a Türk Dünyası Gazeteciler Şurası belgeseli de gösterilecek.

 

                Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili bugüne kadar birçok yazı kaleme aldım. KKTC’nin kurucu başkanı merhum Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekatını başlatan Necmettin Erbakan ile söyleşiler yapmıştık. Kocaeli Gebze TV’de Canlı Makale programında Devr-i Alem belgesel programı olarak  Kıbrıs Barış Harekatı (Kıbrıs ve Denktaş ile söyleşi) - http://kocaeligebze.tv/v/bzoU8JFxsJp ile Türk Basın Tarihi - http://kocaeligebze.tv/v/qBRftXlKGdT videolarını sizlerle paylaşıyorum.

            Ayrıca Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi toplantısı programının da haber metnini sizlerin bilgilerine sunuyorum.

                                      
                                                                                                      ***

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi 4 Gün Sürecek

 

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE TARİHİ TOPLANTI

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 49. Başkanlar Konseyi  KKTC’de  Toplandı.  30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Toplantı’ da  Türk dünyası medya  örnekleri sergisi açılacak.  TGF Onur kurulu  ve  Türk Dünyası Gazeteciler  platformu üyesi ve  AGRT Başkanı İsmail kahraman tarafından hazırlanan  TGF’nin  20. Kuruluş yıl dönümü  belgeseli gösterilecek. TGF Toplantısına Kocaeli gazetecilere Cemiyeti Başkanı  Çetin Gürol ve Başkan yardımcısı Ahmet Yavuz’da  katıldı.

 

KKTC’DE TARİHİ TOPLANTI

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihi bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlikte, Türkiye genelinden TGF üyesi olan tüm meslek kuruluşları, başkanlar düzeyinde temsil edilecek.

 

Organizasyon kapsamında, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin 54. Kuruluş yıldönümü de kutlanacak. medya  sergisi açılacak, paneller düzenlenecek. 

 

30 Kasım Pazartesi günü KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek TGF Heyet Üyeleri, Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinliklere de katılacak.

 

TÜRK YUNAN İLİŞKİLERİ PANELİ

 

TGF Başkanlar Konseyi toplantısı çerçevesinde 1 Aralık Salı günü saat 10.30’da “Türk-Yunan İlişkileri ve Kıbrıs Sorunu” başlıklı panel Lefkoşa’da Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde(KAÜ) yapılacak.

Aynı gün saat 20.00’de Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin 54. Kuruluş yıldönümü resepsiyonu gerçekleşecek. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar üyelerinin de iştirak edeceği resepsiyon Merit Crystal Cove Otel’de yapılacak.

 

Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Kıbrıs Türk basınına bugüne kadar emeği geçenlere plaket takdiminin de yer alacağı gecede, Ediz Onay ve Grup Boğaziçi ile GAU Dans Grubu sahne alacak.

 

TÜRK DÜNYASI BASIN SERGİSİ AÇILACAK

 

TGF 49. Başkanlar konseyi toplantısı çerçevesin’ de  Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetin’ de   yayın yapan gazete   örnekleri’ de sergilenecek. Türk Dünyası Gazeteciler  platformu tarafından   Türk  Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarında yayın yapan gazete ve dergi örnekleri’ de   sergilenecek.

 

TGF  BAŞKANI KARACA’DAN AÇIKLAMA

 

KKTC’ de düzenlenecek TGF Başkanlar konseyinde Medyanın sorunlarının tartışılacak. TGF 49. Başkanlar Konseyi  2 Aralık Çarşamba Günü  KKTC  Le Chateau Lambousa Otel’de gerçekleştirilecek. Aynı gün  TGF Yönetim kurulu’da toplanacak.

 

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türk basını ile Kuzey Kıbrıs Türk basının büyük buluşmasının yaşanacağı organizasyona büyük önem verdiklerini belirtirken, etkinliğin yararlı sonuçlar doğuracağını vurguladı. Karaca, “Anavatan ve Yavru Vatan’da görev yapan meslektaşlarımız bu etkinliğimiz kapsamında mesleki ve kültürel alış veriş olanağı bulacaklar, karşılıklı diyalog zemini geliştireceklerdir. Tabii ki aynı zamanda mesleki sorunlarımızı masaya yatırma, çözüm yolları arama ve karşılıklı projeler geliştirme fırsatı da bulmuş olacağız” dedi.

 

TGF BAŞKANLAR KONSEYİNE KOCAELİN’DEN 3 KATILIM

 

KKTC ‘de düzenlenecek ve Türkiye genelin’ den bir çok cemiyet başkanının katılacağı  4 günlük  Başkanlar konseyine  Kocaeli’ den   TGF  Onur kurulu üyesi ve  Avrasya gazeteciler derneği Genel başkanı  İsmail Kahraman ,Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Başkan Yardımcısı Ahmet Yavuz’da katılacak. 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında  Kocaeli  Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına  başkan vekili Levent Altun  vekalet edecek.

 

                                   

                                                             

 

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku