Siyasette başarıya ulaşmak için parti tabanının sesini dinlemek, teşkilatlara hâkim olmak ve parti içi demokrasiyi tam anlamıyla sağlamak gerekiyor. Eğer bir siyasi partide küskünler hareketi başlarsa, o siyasi partinin başarıya ulaşması çokta mümkün değil.
Milliyetçi Hareket Partisi’nde son dönemde ciddi bir iç çekişme yaşanıyor. Özellikle 1 Kasım seçimlerinde küçük bir fark ile barajı aşan Milliyetçi Hareket Partisi’nde tabanın büyük bir kısmı muhalif bir hareket başlattı. Artık siyasette başarı isteyen birçok isim partinin ilk olarak tüzük kurultayı, ardından da olağanüstü kurultay kararı alarak Genel Başkanın değişmesi gerektiğini vurguluyorlar.
MHP’den aday olan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Kocaelili hemşerimiz Meral Akşener hanımefendi bu tüzük kurultayı için gereken imzadan fazlasını topladılar. Bu durum mevcut Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli ve yönetimini rahatsız etmiş olacak ki, yönetim bir hamle yaparak teşkilatlara baskı kurma yoluna başvurdu.
BİRÇOK İL VE İLÇE TEŞKİLATI KAPATILDI
MHP’de yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, parti içerisinde adeta kazan kaynıyor. Muhalif ve mevcut yönetim arasında ciddi bir rekabet oluşmuş durumda. Bununla ilgili olarak bir adım atan mevcut yönetim, Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl, Elazığ merkez, Bayburt merkez, Gümüşhane merkez ilçe teşkilatları ve Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin, Elazığ Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Or, Bayburt Merkez İlçe Başkanı Oğuzhan Okutmuş ve Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Nurgül Özen’i görevden alarak parti teşkilatlarını kapattı. Bu isimlerin yerine ise mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yakın olan isimler getiriliyor.
İHRAÇ MI EDİLECEKLER?
MHP’nin mevcut yönetimi muhalif isimleri görevden almanın yanında bir girişimde daha bulunacakları parti kulislerinde oldukça fazla konuşulan konu arasında yer alıyor. Kuliste konuşulanlara göre Sayın Bahçeli’ye muhalif olan üst kurul delegeleri ihraç talebi ile disipline sevk edilecek. Bu kişiler partiden ihraç edilmesi durumunda yapılması muhtemel bir kongrede oy kullanamayacaklar. Bu durum parti tabanındaki birçok kişiyi de daha çok rahatsız etmiş durumda. Görüştüğüm kişiler, “Biz sesimizi çıkarttığımızda ihraç ediliyoruz. Bu şekilde olmaz” şeklinde serzenişlerini dile getiriyorlar. Eğer MHP’de bir kongre gerçekleşir ve Genel Başkan değişikliği olmaz ise parti içerisinde yeni küskün gruplar olacaktır.
AKADEMİSYENLERDEN AKŞENER’E DESTEK
Milliyetçi Hareket Partisi’nde en sağlam çalışmayı yapan isim Kocaelili hemşerimiz olan Meral Akşener. Şuanda diğer adaylara oranla işi biraz daha sıkı tutuyor. Etkili ve saygılı konuşmalarıyla birçok kesiminde dikkatini ve taktirini kazanmış durumda. MHP’de milletvekili olduğu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilliği görevini de yürüten Akşener, parti içi görüşmelerinin dışında “İlk seçimlerde Başbakan olurum” sözü ile farklı görüşteki gruplarla da bir araya geliyor. Akşener’in geçtiğimiz günlerde 150 akademisyen ile bir araya gelerek destek istemesi bakıldığında basit bir olaymış gibi görünse de aslında siyaset için oldukça önemli bir gelişme.
KOCAELİ VEFASIZLIĞI
Meral hanım Kocaeli’nin Türk siyasetine kazandırdığı önemli isimlerden. Son olarak MHP Genel Başkanlığı için çalışmalara imza atan Meral hanıma Kocaeli’den çok fazla desteğin olmaması üzücü. Kocaeli’nin Meral hanıma bir vefa borcu olduğuna inanıyorum. Geçmişte Kocaeli milletvekilliği görevinde de bulunan Akşener’e Kocaeli’nin destek olması gerekiyor. Kocaeli’nin vefasızlığı, kendi değerine sahip çıkmaması büyük bir eksiklik. Sadece MHP teşkilatına değil, tüm Kocaelililere büyük görev düşüyor. Ben geçtiğimiz günlerde Sayın Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’den geldim. Bu bölgede herkes Sayın Bahçeli’ye sahip çıkıyor. Ama Kocaeli kamuoyunun partilisi, partisizi Kocaeli’de yaşayanların Meral hanıma gerek daha önce gerekse şimdi sahip çıkmaması gerçekten Kocaeli’nin büyük vefasızlığı. Kocaeli sadece Meral Akşener’e değil, hiçbir değerine sahip çıkmıyor. Kocaeli’den yetişen birçok devlet adamı, siyasetçi ve bürokrata sahip  çıkılmadığı için Kocaeli’nin ne Ankara’da etkinliği nede Türkiye kamuoyunda varlığı yok. 
MERAL AKŞENER KİMDİR?
Meral Akşener hanım herhangi bir siyasetçi değil, önemli bir devlet kadını ve hanımefendi bir Kocaelili. Kendisini 30 yıldır tanıyan birisi olarak abla – kardeş ilişkimiz hep sürdü. Bakan olduğu dönem dahil Kocaeli ve Gebze ile ilgili çok yakın ilişkileri vardı. Gebze’nin il olması ile ilgili çalışmaları İzmit lobisine rağmen samimi olarak destekledi. Dönemin Cumhurbaşkanı Demirel’e, Gebze heyetini götürerek Demirel’den bile Gebze’ye destek sözü almıştı. 
MHP’nin milletvekili yapma nezaketi göstermediği Meral hanıma, AK Parti tarafından yapılan bakanlık teklifi elinin tersiyle geri itildi. Meral hanım isteseydi bugün bakan hatta başbakan yardımcısı olabilirdi. Ama o mücadele etmeyi tercih etti. Meral hanımı yakından tanıyan birisi olarak bu mücadele de başarılı olacağına inanıyorum. Meral hanım ile ilgili derlediğimiz kısa bir özgeçmişi sizlerle paylaşıyorum.

Meral Akşener 18 Temmuz 1956 yılında , İzmit Gündoğu’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doktorasını tamamladı. XX., XXIII., XXIV.ve XXV. Dönem İstanbul, XXI. Dönem Kocaeli Milletvekilliği ile İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve bir çocuk annesidir.
En son 1968 yılında CHP'den Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş Mebusu Hayriye Ayşe Nermin Neftçi'den sonra 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekili seçilen kadın milletvekili oldu. Türkiye-Çin Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesidir. Bulunduğu parti olan MHP'den 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmedi.
1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oy kaybederek mecliste temsil edilen 4. parti olunca 30 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında kurultay talebinde bulunmuş ve MHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştır.
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981