banner1036
GÜNDEM:
KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ TOPLANTISINDAN NOTLAR

01 Kasım 2022 Salı 18:19


Gebze gazetesi ve gazete Gebze ike gebze gazete de yayınlanan makalemiz 

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/kuresel-gazeteciler-konseyi-toplantisindan-notlar.html

Onur konuğunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar olduğu Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Küresel Medya Çalıştayı ve Ödül Töreni Alanya’da 18 ülkeden 37 yabancı gazeteci dahil toplam 156 gazetecinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıya Küresel gazeteciler konseyi kültür sanat politikaları kurulu başkanı olarak. Danışma kurulu toplantısına katılıp görüşlerimi bir rapor halinde sundum.
Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Alanya’da düzenlediği Küresel Medya Çalıştayı ve ödül Töreni için 4 gündür Alanya’dayız. Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından 156 meslektaşımızın katıldığı organizede onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oldu.
Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti’nin açılış törenine katıldık. Onur konuğumuz KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmada kendisinin de gazeteci olduğunu ve uzun yıllar Türkiye’de gazetecilik yaptığını söylemesi ile tören daha da samimi ve sıcak bir havaya büründü. Cemiyetin açılış törenini Hollanda’da gelen değerli arkadaşım Yavuz bey ile takip edip KKTC sn Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Kıbrıs’da kültür ve inanç turizminin önemi konusunda soru sordum. Sn Tatar sorumuza geniş cevap verdi , bizde bu konuyu sosyal medya sayfamızdan geniş olarak paylaştık.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2420125578142035&id=100004338481610&mibextid=ziJpKh
CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE KURULAN KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİNİN ONUR KONUĞU KKTC CUMHURBAŞKANI İLE BELGESEL SÖYLEŞİ YAPTIK
Aslen Alanyalı olan KGK genel başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığında üç yıl önce kurulan ve kurucuları arasında yer aldığım Küresel Gazeteciler Konseyinin kültür sanat kurulu başkanı olarak danışma kurulu ve yerel medya meclisi toplantılarına katılıp ödül törenini takip edip gazeteci dostlarla hasret giderip sohbet ettik. Duayen gazeteci Yavuz Donat Televizyoncu Cengiz Özdemir yurt içi ve yurtdışından gelen gazeteci ve medya mensupları İle medyanın geleceği ve İnternet medya yasasını tartıştık.
KGK KÜRESEL DİPLOMASİ ÖDÜL TÖRENİ
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Medya Çalıştayı kapsamında Küresel Diplomasi Ödül Töreni gerçekleştirildi. Toplam 19 ülkeden yüzlerce gazetecininde hazır bulunduğu ödül töreninin onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar oldu. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun telefon bağlantısı ile katıldığı toplantıda KKTC Cumhurbaşkanı önemli bir konuşma yaparak KKTC halkında bilgi verdi. Diplomasi Ödülü törenine ilişkin görüntüler KGK tarafından canlı olarak yayınlandı. Ev sahipliğinden dolayı KGK Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim beye teşekkür eder Küresel gazeteciler konseyine başarılar dilerim.
Yapılan basın toplantısında Tatar, Türkiye’nin eski Türkiye, Kıbrıs’ın eski Kıbrıs olmadığını söylerken, Kıbrıs’ın Akdeniz’deki stratejik önemine vurgu yaptı. Yavru vatanın varlığını Ana Vatan sayesinde sürdürdüğünü ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasında en önemli nokta
Benim için Sayın Cumhurbaşkanı Tatar’ın konuşmasında en önemli nokta ise Kıbrıs adının kültür, sanat, tarih ile anılmasını istemesi oldu ve “ Her Türk hayatında bir kez olsun Kıbrıs’ı ziyaret etmeli” sözleri oldu.
KGK TOPLANTISINDAN NOTLAR
Birbirinden önemli 3 önemli toplantı gerçekleştirildi , öğlen yemeği sonrası Eftalya Otelde başlayan yoğun program oldukça dolu ve verimli geçti. Yaygın Medya Meclisi üyeleri, Yerel Medya Meclisi ve İl temsilcileri, Dış Medya Meclisi ve Dış Temsilcileri olmak üzere üç ayrı salonda toplantılar gerçekleşti. Azerbaycanlı gazeteci Elşad Eyvazlı’nın başkanlığını yaptığı KGK Dış Medya Meclisi’ne 15 değişik ülkeden temsilciler katıldı. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’de üç meclis arasında mekik dokurken bizim meclisede uğrayarak dilek ve temennilerini sundu. Oturumda alınan kararlar hayata geçirildiğinde tüm dünya gözlerini önce İstanbul’a ardından Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e çevirecek türden. Rusya TAK haber ajansından, Gürcistanlı gazetecilerin de yer aldığı meclisimizde mesleki dayanışma ve işbirliği başta olmak iki önemli karar alındı.
1-) Rusya- Ukrayna arasında süren savaşın son bulması için İstanbul’da KGK’nın ev sahipliğinde Rus ve Ukraynalı gazeteciler zirvesi.
2-) Azerbaycan ile Ermenistanlı gazetecilerle tarafsız ülke Gürcistan’ın başkentinde Türk, Gürcü, Ermeni, Azeri gazeteciler zirvesi.
Üç farklı meclis toplantılarının ardından Çalıştay ve genel toplantıya istisnasız ve eksiksiz herkes katıldı. Meclislerde alınan kararlar değerlendirildiği genel toplantıda SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan geçtiğimiz günlerde çıkan Sosyal Medya Yasası başta olmak üzere dünyada ve Türkiye’de internet kullanımı, haber akışı, sosyal medya kullanımı konularında üç yıldır üzerinde çalıştığı ve grafiklerle, rakamlarla bilmediğimiz konularda çok çok faydalı bir sunum yaptı.
DEVRİ ALEM PROGRAMI CANLI YAYIN YAPTI
KGK Ödül Töreni Canlı yayına
Küresel gazeteciler konseyi Alanya toplantısında KKTC Cumhurbaşkanı Sn Ersin Tatar’ın konuşması 
www.gebzefazetesi.com da canlı yayınlanıyor.
https://fb.watch/gvlHO71NUx/
MESAM BAŞKANININ KONUŞMASI
Küresel gazeteciler konseyi yerel ve yaygın medya meclisinin Alanya toplantısında İnternet medya yasası İle ilgili Musiki eserleri sahibi birliği MESAM Başkanı Süleyman ERGÜL’ ün konuşması 
www.gebzegazetesi.com canlı yayınlanıyor.
ADEM SOLAK’IN KONUŞMASI
Küresel gazeteciler konseyi yerel ve yaygın medya meclisinin Alanya toplantısında İnternet medya yasası İle ilgili şiddetle mücadele vakfı başkanı prof dr Adem Solak’ın konuşması 
www.gebzegazetesi.com canlı yayınında.
https://fb.watch/grGxogTYQR/
LEVENT ERARSLAN’IN KONUŞMASI
Küresel gazeteciler konseyi yerel ve yaygın medya meclisinin Alanya toplantısında İnternet medya yasası İle ilgili Prof Dr Levent Erarslan’ın yaptığı konuşma 
www.gebzegazetesi.com da canlı yayınlanıyor.
https://fb.watch/grFujjI7pz/



banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku