GÜNDEM:
STK'lara 5 Milyon Hibe Desteği

28 Şubat 2022 Pazartesi 15:36

Kocaeli Kongre Merkezi'nde, Kent Konseyi tarafından yapılan Yerel Destek Programı'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplum Kuruluşlarının toplum yararına yaptığı faaliyetleri teşvik etmeyi ve yenilikçi projeleri desteklemeyi amaçlıyor. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen Sivil Toplum Kuruluşları Doğa Çevre ve Hayvan Hakları, Hemşerilik ve Kentlilik Bilinci, Kent Tanıtımı ve Turizmi, Kültür ve Sanat, İstihdam ve Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Sosyal İçerme, Gençlik, Aile ve Kadın ile Afet Yönetimi konusunda yapacağı projeler için Kocaeli Kent Konseyi program birimine başvuru yapılacak. Toplam 50 STK’ya 2 milyon TL hibe ile az 30 bin en fazla 50 bin TL destek verilmesi planlanıyordu ancak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bu hibeyi 5 milyon TL’ye STK sayısını ise 100’e yükseltti.


“5 Milyon Olsun”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da şu sözleri kaydetti: “Biz bunu 100 proje olarak başlatalım, 50 tanesi 2 milyonsa 100 tanesi 4 milyon. 5 olsun mu? 5 milyon lira bütçe ayıralım. Hibe destek programında proje başına 100 bin TL destek sağlanmış olur. Bu çok hayırlı bir niyetle yapılmış bir şey kent hayatına katılımı sağlamak biz yaparız demeden siz yapın diyen bir şey. Bunu samimiyetle yapın, olabildiğince bir arada çalışın. Değerlendirme heyetinde belediyeden ve kent konseyinden kimse olmasın. Fikir ölü doğmasın” dedi.


AB Programına Uygun Destek Verme

Türkiye’ye örnek bir proje için bir araya getirdik. Koçali’de temsilcilikleri bulunan ve hibe 3710 STK bulunmaktadır. Amacımız Avrupa Birliği’ne uygun bir projeyle STK’larımıza destek vermektir.



“Biz Yaptık Diyecekler Kayda Geçsin”

Biz bunu yaptıktan sonra birileri köprülere afişler asarak biz yaptık diyecekler. Bu da kayda geçsin” dedi. Katılımcılık ile ilgili sürecin nasıl ortaya çıktığını anlatan Büyükakın, “Kent Konseyleri katılımın sağlanması amacı ile kurulmuştur. Katılım kademe kademedir. En alt kademesi bilgi vermedir. Bu çok kıymetlidir. Katılımcılık yöneten ile yönetilen arasındaki bağı kurmaktır. Bilginin bir üstü bir şey yaparken sormaktır.



BAŞVURU SÜRECİ

Yerel Destek Programı kapsamında 01 Mart ile 25 Mart arasında bilgilendirme toplantıları yapılacak. 01 Nisan ile 29 Nisan tarihleri arasında proje başvuruları alınacak. 25 Mayıs’ta başvuru sonuçları duyurulacak. 1 Haziran tarihinde ise başvurusu olumlu sonuçlanan projeler için sözleşme imzalanacak. Duyurular sivildunyakocaeli.com adresinden yapılacak.

Fırat Çelik






banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku