GÜNDEM:
Taksi Plakası Fiyatları Ne Kadar?

10 Ekim 2022 Pazartesi 14:27

Taksicilik mesleği yapmak isteyen ve kiralık taksi plakası arayan kişiler özellikle İstanbul’da bulunan plaka fiyatları hakkında merak duyuyorlar. “T” plakaların satılık veya kiralık fiyatları İstanbul’un her bölgesinde farklılık gösterebiliyor.

İstanbul Taksi Fiyatları

Türkiye’de bulunan 70 binin üstündeki ticari taksinin yaklaşık 20 bin kadarı İstanbul üzerinde bulunur. Çoğu şeyde olduğu gibi taksi sayısı anlamında da ilk sırada yer İstanbul, plaka fiyatları özelinde de ilk sırada yer alır. İstanbul taksi plakası fiyatlarında 2022 yılındaki son fiyat durumları 1.000.000 TL ve 5.000.000 TL arasında farklılık göstermektedir. 

Taksi plaka fiyatları serbest koşullara göre değişiklik gösterebilir. Belirtilen fiyatlar kesinlik arz etmeyen yaklaşık değerlerdir. Taksi plakası fiyatları ilçeden ilçeye ve bunun gibi birden fazla unsura göre değişkenlik gösterebilir. Durağa bağlı olarak çalışılıp çalışılmadığına, çalışılıyorsa bağlı olunan durağın yoğunluğuna göre de değişkenlikler görülmesi mümkündür. 

2022 İstanbul Taksi Plakası Fiyatları

Taksi plakalarının fiyatları İstanbul içinde yer alan ilçelere göre farklılık göstermektedir. İstanbul üzerinde sık olarak plaka satılan ilçeler düşük fiyatlıdan yüksek fiyatlıya göre şu şekildedir:

  • Bağcılar
  • Bakırköy
  • Büyükçekmece, Esenyurt, Sultangazi
  • Sancaktepe
  • Maltepe
  • Ümraniye
  • Sarıyer
  • Kadıköy
  • Çekmeköy, Eyüpsultan

İstanbul ilçeleri arasındaki satılık taksi plakalarında en yüksek fiyat Çekmeköy ve Eyüpsultan’da iken en düşük fiyatlı plakalar Bağcılar’da bulunur. Taksi plakaları hakkında en doğru değerlere ulaşmak ve kiralama, satış, alım işlemlerini güvenilir bir şekilde yapmak isteyen kişiler kaletaksi.com üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. 

Kiralık Taksi Plakası Fiyatları

Kiralık taksi plakası İstanbul üzerinde yalnızca plakalı ve araçlı plakalı olarak farklı ücretler üzerinden kiralanır. İlanlar üzerinde “boş teneke” olarak görülen tabirler yalnızca plaka kiralanmasını ifade etmektedir. Bu gibi kiralama bedelleri aylık 3500 TL ila 5000 TL arasında değişiklik gösterebilir. 

Plaka kiralama yanında aracın da kiralanması istendiğinde ise fiyatlar 7000 TL ila 13000 TL arasında farklılık gösterir. Kiralık taksi üzerinde ilçeden ilçeye ya da mahalleden mahalleye göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Taksi plaka fiyatları hakkında daha detaylı bilgilere Kale Taksi üzerinden ulaşabilir, güncel değerleri kolayca takip edebilirsiniz. 

Ticari Taksilerin Aylık Kazançları

Ticari taksi kullanıcılarının aylık gelirleri büyük oranda durakların yoğunlukları ve konumlarına bağlı olmaktadır. İşlek duraklardan alınabilecek aylık kazançlar yaklaşık 20000 TL civarını bulabilirken yoğunluğu düşük olan duraklardan alınabilecek kazançlar 5000 TL’yi bulabilir. Bunun yanı sıra bir durağa bağlı olmadan çalışılması durumunda da kazançlar daha farklı olur. 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
TaksiPlakaKALE TAKSİ
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku