GÜNDEM:
Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye Köyler ve  Kum Zambakları Mektubu

19 Temmuz 2022 Salı 23:29

 
Gebze gazete www.gebzegazetesi.com ve gazete gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesin de yayımlanan makalemiz
En zor ve sorumluluk istenen mesleklerden biriside gazetecilik ve belgeselcilik hergün haber ve makale yazmak belgesel program yapmak zorundasınız. Bu mesleği bırakıyorum desenizde bırakamazsınız , haber ve belgesel konusu sizi bulur ve sizde o konuyu devlet ve halka duyurmak zorunda kalırsınız.
Bayram Haftası sonu sadece iki günlüğüne Kocaeli Kandıra Kefken Cebeci bölgesindeydim. Bölgeye geldiğimde sular kesik akmıyor yetkilileri aradım su talebi çok olduğu İçin su depoları yetersiz kesinti bu yüzden cevabını aldım yıllardan beri yetkililere anlatmaya çalışıyorum Gebze’de 20 km alanda Gebze Darıca Dilovası ve Çayırova ilçeleri kuruldu çokda güzel oldu. Kandıra’ya 30 km mesafede Karadeniz’e 60 km kıyısı olan Kefken bölgesine Kocaeli Karadeniz adı İle ilçe kurulmalı bu isteğimi bir kez de buradan Tarım Orman bakanı sayın Vahit Kirişçi’ye duyurmak istiyorum.
Sayın bakanım Kocaeli’nin Karadeniz sahilindeki bölgeyi gezin bu bölgelerdeki köy hayatı tarım hayvancılık ziraat balıkçılık köy ve tarım turizmini geliştirmek için acilen Kocaeli Kefken Karadeniz ilçesi kurulmalı.
Bu konuda daha önce yazdığım makaleyi bilgilerinize sunuyorum
Uzun Kum Tabiat Parkında Kum Zambakları Yok Oluyor
Kocaeli Kefken Uzun Kum Tabiat Parkı hiçbir gerekçe gösterilmeden bakanlık tarafından iptal edilmesinden sonra Türkiye’de nesli tükenmekte olan endemik Kum zambaklarıda yok oluyor Kocaeli kamuoyu adına Tarım Orman bakanı sayın Vahit Kirişçi başta olmak üzere Kocaeli milletvekilleri ile Kocaeli valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın’ı tarihi göreve davet ederek Kocaeli Kandıra Kefken Uzun kum bölgesinde inceleme yapmaya davet ediyoruz.
Nesli tükenmekte olduğu İçin devlet tarafından koruma altına alınan kum zambaklarına zarar verenlere yüz bin liraya kadar ceza yazılan kum zambakları Tabiat Parkı kapatıldığı İçin sahipsizlik ve ilgisizlikten yok oluyor. Acilen uzun kum bölgesi yeniden Tabiat Parkı ilan edilmeli doğa koruma İstanbul bölge müdürlüğü bölgede acilen araştırma yapıp kum zambakları endemik bitki ve yaban hayatı İle ilgili rapor hazırlanmalı. Ulusal ve bölgesel bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel programı www.devrialem.tv yönetmeni ve araştırmacı gazeteci olarak vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Kefken Cebeci Uzun bölgeye giderek belgesel çekimi yaptık.
Uzun Kum’dan Yaptığımız Sosyal Medya Paylaşımım
Kum Zambakları ile ilgili Haberimiz
Kocaeli’nde 38 yıldır yayınlanan gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com olarak hazırladığımız haberi sizlerle paylaşıyoruz.
Endemik Kum Zambakları ile tanınan bir zamanlar Kocaeli Kefken Cebeci Uzun Kum Tabiat Parkı ve Kefken adası üzerinden bir güneş daha batıyor.Tabiat parkının iptal edilmesinden sonra nesli tükenmekte olan kum zambakları endemik bitki türü ve yaban hayatı büyük bir tehlike altına girdi
Kocaeli’nin Karadeniz sahilinde yer alan Tarım Orman Bakanlığı tarafından ciddi bir gerekçe gösterilmeden iptal edilen Uzun kum Tabiat barkında başta kum zambakları olmak üzere bir çok endemik bitki ve ağaç türü İle yaban hayatı canlı yaşam türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
Kocaeli̇ Kefken Uzun Kum Tabiat Parkı ile ilgili daha önce yazdığım makalelerden bazıları
Belgeselcinin Not Defteri
www.gebzegazetesi.com’da Uzun Kum Haberi
Giresun’dan Kocaeli’ye Göçün Canlı Şahitleri
Geçmişde Köylerden büyük şehirlere göçler yaşanmıştı İş bulmak ekmek kazanmak İçin Anadolu insanı göç ettikleri yerleri vatan yapmış yurt yuva kurmuştu.
Giresun’un Espiye ilçesi geçmişin Dikmen köyü bugünün Soğukpınar beldesinden Samsun Kocaeli İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlere yerleşen insanlar köy hayatını unutmamış Fındık ve kiraz fidanlarıda götürüp bahçeler kurmuşlar.
Giresun Espiye Soğukpınar beldesi Dikmen köyünden Hıdıroğlu Abdullah dayının büyük kızı 93 yaşındaki Hıdırgilin Fadime Teyze İle Hıdırgilin Naciye abla Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Kefken Cebeci köyüne nasıl gelip yerleştiklerini gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com canlı yayınında açıklayıp önemli bilgiler veriyor , canlı yayını sizlerle paylaşıyoruz.
Konuyla ilgili bu tür canlı haberimiz devam edecek
Köy Okulları Açılmalı Köy Hayatı Yaşatılmalı
Büyükşehir Sınırları içindeki mahalle yapılan köylerde tarım ve hayvancılık teşvik edilmeli tarım ve hayvancılık yaptığı İçin cezalandırma yerine destek verilmeli. Köy okullarının açılması İle ilgili başlattığımız kampanyamız sürüyor. Kocaeli Kandıra Kefken Çamkonak köyü okulu açılmalı köy hayatı yaşamalı gebze gazetesi www.gebzegazetesi.com olarak Çamkonak köyünün açılmayı bekleyen okulundan canlı yayın yaptık iyi seyirler.
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku