GÜNDEM:
Türk: Devlet Ezidi halkına yönelik yardımlarda çok duyarlı davranmadı

17 Eylül 2014 Çarşamba 16:40

Almanya’dan gelen bir küme öğrenci, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ü makamında ziyaret ederek, sınırda yaşanan sorunlara ve IŞİD saldırılarından kaçıp Mardin'e yerleşen Ezidilere ait bilgi aldı.Almanya’dan gelen bir küme öğrenci, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ü makamında ziyaret etti. Ahmet Türk, memleket dışından gelen öğrencileri makam odası kapısında karşılayarak konuk etti. Ziyaret amaçlarının, sınırda yaşanan sorunlara ve IŞİD çetesinden kaçıp Mardin'e yerleşen Ezidi halkı ile alakalı bilgi almak olduğunu belirten Alman öğrenciler, bu konu ile ilgili Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ten bilgi almak istediklerini anlatım ettiler.

 "SINIR KAPILARINDA ARTIK GEÇİŞLER KONUSUNDA SORUN YAŞIYORUZ"

Öğrencileri makamında kabul eden Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, hudut kapılarında bundan böyle geçişler konusu için problem yaşadıklarını belirterek, eski hassasiyetin gösterilmediğini söyledi. Kimi vakit gelen heyetlerin yada misafirlerin uzun vakit kapıda kaldığını belirten Türk, ”Ne yazık ki Mardin, hem heyetler için hem de misafirler için bir geçiş noktayı olmasına karşın bundan böyle bizler mühim manada keder yaşıyoruz. Kimi vakit uzun görüşmeler ve diyaloglar katkısı ile kimi misafirlerimizi alıyoruz. Kimi vakit da onları alamıyoruz. Sınırda bundan böyle bunların yaşanması tabiî ki bizleri tedirgin ediyor. Aynı biçimde sınırda geçen günlerde Nusaybin'e yakın bir alanda iki adet havan topu mermisi düştü. Bu gerçekten bizler için mühim bir tedirginlik yarattı. Bizler bundan böyle bu sınırda yaşanan hastalıkların son bulması için arkadaşlarımızla temasa girdik ve onlar da lüzumlu görüşmeleri gerçekleştiriyorlar.” dedi.

 "DEVLET EZİDİ HALKINA YÖNELİK YARDIMLARDA ÇOK DUYARLI DAVRANMADI"

IŞİD çetelerinden kaçıp Mardin'e sığınan Ezidi halkına yönelik yapmış bulunduğu yardımlara ait de konuşan Türk, kendi imkanlarınca hiç bir eksikliği bırakmamaya çalıştıklarını belirtti. Ezidi halka karşı adeta bir ayrımcılık olduğunu dile getiren Türk, şöyle konuştu: ”Evet şu anda takribî 30 bin Ezidi halkı bu topraklara yerleşmiş. Mardin halkı üstüne azalma gösteren bütün görevi yapmaktadır. Ellerinden gelen bütün katkısı yapmakta ve hiç bir yardımdan da kaçınmamaktadır. Bu manada Mardin halkının bu duyarlılığından ötürü da kendilerine teşekkür ediyoruz. Fakat devlet lüzumlu hassasiyeti göstermemiştir. Aynı biçimde yardımlar konusu için AFAD ile yapmış olduğumuz diyaloglarda AFAD bizlere gereksinimleri hazırlamamızı ve lüzumlu prosedürü hazırlamamızı istediler. Ama buna karşın çok bir adım atılmadı. Ama Mardin halkıyla ortak bizler onları yerleştirdiğimiz yerlere ihtiyaçlarını karşılayacak bütün imkanları sağlamaya çalışıyoruz.” biçiminde konuştu. Sözlerinin sonunda, bundan böyle ayrımcılığın olmaması gerektiğinin altını da çizen Türk, “Daha evvela Kürt halkı da Ezidi halkına ayrı bakıyordu. Ama şimdi tarih ve süreç değişti. Gördüğünüz bunun şeklinde Kürt halkı onlara kendi konutlarını açtıkları bunun şeklinde onlara her çeşitli katkısı da yapmaktadır.” diye konuştu. Yapılan görüşmenin arkasında öğrenciler bölgedeki Ezidileri ziyaret etti.

banner982
Anahtar Kelimeler
AlmanyaEzidiMardin
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku