banner1036
GÜNDEM:
TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA'YA VEDA EDERKEN

19 Ekim 2022 Çarşamba 18:11



https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/turk-dunyasi-kultur-baskenti-bursaya-veda-ederken.html

AGSYD’nin 30. Kuruluş yıl dönümü anısına genel Başkan İbrahim Erdoğan’ın daveti ve ev sahipliğinde Genel Başkan yardımcısı olduğum TDGF’nin organize ettiği belgesel film festivali için 2022 yılı Türk Dünyası kültür başkenti Bursa’da bir çok etkinlik ve toplantıya katıldım. Bursa’da belgeseller çekip söyleşi yaptım.
13 -16 ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul’da başlayıp Bursa’da gerçekleşen son Bursa gezimiz tam anlamı İle verimli ve hareketli geçti çok önemli bilgi belge ve arşiv için belgesel çekimi yapma imkanımız oldu.
Bursa’ya ilk kez 1978 yılında tam 44 yıl önce gitmiştim , sisli ve soğuk bir sonbahar günü 18 yaşında gittiğim Bursa beni çok etkilemişti termal sular tarihi kaplıca havuzları bende çok etki bırakmıştı.
Her fırsatda Bursa’ya gidiyor gittiğimde Bursa’yı yeniden keşif edip çok önemli bilgi ve belge sahibi olarak geri dönüyorum , son Bursa gezimizde verimli geçti. Bursa’ya veda ederken yaptığım birçok faaliyet belgesel çekimi bilgi notunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
ÇAVUŞOĞLU İLE BELGESEL SÖYLEŞİ
ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCILARINDAN HAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA İLE İLGİLİ BELGESEL SÖYLEŞİ YAPTIK
Fotoğrafları çeken Niğdeli meslektaşım Necmi Pişkin beye sonsuz teşekkürler ediyor, Sn Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamaları bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel programında yayınlayacağımızı duyuruyorum.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2409574565863803&id=100004338481610
ÖZBEKİSTAN BOSNA VE AZERBAYCAN SÖYLEŞİSİ
TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA’DA AZERBAYCAN, ÖZBEKİSTAN VE BOSNA HERSEKLİ KÜLTÜR ADAMLARI İLE BELGESEL SÖYLEŞİ YAPARAK TARİHE NOT DÜŞTÜK
2022 Türk Dünyası kültür başkenti Bursa’da düzenlenen ASGYD derneği ve TDGF toplantısına katılan Bosna savaşlarına katılan 80 yaşındaki komutan ve yazar İbrahim Veyseloviç. Özbekistanlı Sinama yönetmeni Nebi Razzak ve Azerbaycanlı yönetmen ve yazar Oktay Mir Kasım İle bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel tv programı 
www.devrialem.tv olarak belgesel çekimi yaptım. Her üç kültür adamı ve tarihin canlı tanıkları önemli bilgiler verdiler.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2409558965865363&id=100004338481610
ÖDÜL TÖRENLERİ
2022 YILI TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ BURSA’DA TDGF ÖDÜLÜ VERDİK AGSYD’DEN ÖDÜL ALDIK
TÜRK DÜNYASININ İLK YAZILI BELGELERİ OLAN MOĞOLİSTANDA GÖK TÜRK ORHON KİTABELERİ BELGSELİ İLE BURSAYA VEDA EDİYORUZ
https://drive.google.com/file/d/1_ryb13c5A3NOmih96xfhJg6z6h4NIjdJ/view?usp=sharing
BURSA’DA SU VAKIFLARI BELGESELİ
GEZGİNLERİN PİRİ EVLİYA ÇELEBİ BURSA İÇİN “..VAKIF CENNETİ BURSA VELHASIL SUDAN İBARETTİR ..” DER
HIZIR A.S NİN NAMAZ KILIP DUA ETTİĞİ ULU CAMİ DE TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ VE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜP DUALAR ETTİK.
KURDUĞU VAKIFKARLA BURSA’YI BAŞKENT YAPAN VAKIF İNSANLARINI HAYIRLA YAD EDİYORUZ.
https://youtu.be/Jq7D1ojgktk


banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku