GÜNDEM:
Türksat 4A'ya kanal geçişleri bu gece

17 Eylül 2014 Çarşamba 16:48

Türksat 4A haberleşme uydusuna geçiş yapıcak televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, bu gece ½ si gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016'nın başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üstündeki yayınlar, Türksat 4A'ya aktarılacak. Yeni kanallarla Türksat uyduları üstündeki televizyon kanal sayısı 500'ün üstüne çıkacak.

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik şekilde güncelleyecek. Yeni uydu müşterisi alacak bu ürünü satın alanların TKGS ile uyumlu uydu kullanıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, kurumun internet sitesi 'www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi' üstünden ulaşılabilecek. 

Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC ¾ ve ya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek 'şebeke taraması' yapılacak. 

Türksat 4A haberleşme uydusu,42 derece şark yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uydularıyla) hizmet vereceğinden, uydu üstündeki yayınları izlemek için ek bir antene gereksinim bulunmadığı benzeri var anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına lazım bulunmuyor. 

Yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat, 42 derece yörüngesinde kullanıcılara daha çok televizyon ve radyo kanalı izleme olanağı sunuyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku