banner1036
GÜNDEM:
ZONGULDAK'DA SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNE VEFA TÖRENİ

09 Kasım 2022 Çarşamba 18:22


Gebze gazetesi 
www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan makalemiz 

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/zonguldakda-sarikamis-sehitlerine-vefa-toreni.html

7 Kasım 1914 yılında İstanbul’dan Kafkas Cephesi Sarıkamış harekatı cephesine askeri malzeme götürürken Rus donanması tarafından Zonguldak Ereğli açıklarında batırılan üç Osmanlı gemisinde şehit olan mehmetçikler için düzenlenen törenlere katılıp canlı yayın yaptık belgesel çektik.
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ SARIKAMIŞ DENİZ ŞEHİTLERİ ANITINNDAN CANLI YAYIN
Sarıkamış Platformu başkanlığında kalabalık bir heyet Sarıkamış Deniz Şehitlerini Anma Törenlerine katılmak üzere bugün KDZ Ereğli’ye geldim. Devri alem belgesel tv programı ve Gebze gazetesi olarak KDZ Ereğli’den canlı yayın yapıyoruz.
https://fb.watch/gExrQey8-6/
SARIKAMIŞ PLATFORMU KDZ EREĞLİ’DE
Gebze gazetesinde 
www.gebzegazetesi.com da yayınlanan haber
http://www.gebzegazetesi.com/gundem/sarikamis-platformu-kdz-eregilde-sarikamis-sehitletini-anacak-h46527.html
Zonguldak Ereğli’de yayınlan Haber Hayat’da yayınlanan haberi sizlerle paylaşıyoruz
https://haberhayat.net/sarikamis-platformu-torenlere-katilacak/
108 YIL ÖNCE KARADENİZDE YAŞANDI
Zonguldak kdz Ereğli’de Sarıkamış cephesine askeri malzeme götürürken 7 kasım 1914 de Ruslar tarafından batırılan üç Osmanlı gemisinde şehit olan Mehmetçikler Fatiha’larla Anıldı. Milli savunma Bakanlığı Mehtaran bölüğü mehter konseri verdi . 
www.gebzegazetesi.com ve Devri Alem belgesel tv programı www.devrialem.tv olarak mehter konserini canlı yayınladık.
https://fb.watch/gFGa_-l87D/
KDZ EREĞLİ’DE SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANITI
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2429142873906972&id=100004338481610&mibextid=ziJpKh
ŞEHİT MEHMETÇİKLERE ASKER VEFASI
108 yıl önce 7 Kasım 1914 de Kafkas Cephesi Sarıkamış harekatı İçin İstanbul’dan Trabzon limanına askeri malzeme götürürken Zonguldak kdz Ereli açıklarından batırılan üç Osmanlı gemisinin batırıldığı bölgeye Donanma komutanlığı TCG Yıldırım fırkateyni ile denize açılıp şehit askerlerin aziz hatırası anısına Zonguldak valiliği KARADENİZ bölgesi komutanlığı Ereğli belediye başkanları , Sarıkamış Platformu üyelerinin denize çelenk bıraktığı ana gazeteci ve belgeselci olarak canlı şahitlik yaptım.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2429147420573184&id=100004338481610&mibextid=ziJpKh
SARIKAMIŞ PLATFORMU İLE KDZ EREĞİLDE SARIKAMIŞ ŞEHİTLETİNİ ANAMA TOPLANTISI
ANMA TOPLANTISI İLE İLGİLİ HABER METNİ
Sarıkamış Platformu başkanlığında kalabalık bir heyet bugün ( 7 Kasım 2022) KDZ Ereğli’ye gitti. Sarıkamış Platformu başkanı Ümit Kabay Şehitleri anma etkinliğine Kocaeli ve Sakarya dan 3 otobüs ile 120 kişilik platform mensubu katılıyor. Üç yıl önce sanatçı Recep Ergül başkanlığında kurulan Sarıkamış Platformunda çok sayıda Sarıkamışlı akademisyen devlet adamı iş insanları kültür ve sanat insanı yer alıyor. Recep Ergül’ün MESAM başkanlığına seçilmesinden sonra Platform başkanlığına Gebzeli iş insanı Ümit Kabay seçildi. Sarıkamış cephesine askeri malzeme götürürken Ruslar tarafından Ereğli açıklarında batırılan gemilerde şehit olanların anılacağı törene Sarıkamış şehitlerinin duyurulmasına büyük katkı veren Türkiye’nin tanınmış Kalp hekimlerinden Prof Dr Bingür Sönmez’de katılıyor. Sarıkamış Platformu daveti ile anma etkinliklerine katılan bir çok tv kanalında yayınlanan devri alem belgesel tv programı 
www.devrialem.tv yönetmeni İsmail Kahraman’da katılıp belgesel çekimi yapacak.
KARADENİZ DE BATIRILAN GEMİ
7 Kasım 1914’te Kdz. Ereğli açıklarında, Sarıkamış’ta donarak şehit olan on binlerce askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, Rus donanması tarafından batırılan “Bezm-i Alem”, “Bahr-i Ahmer” ve “Mithat Paşa” gemilerinde şehit olan 221 mürettebat, 7 Kasım Pazartesi günü Kdz. Ereğli’de düzenlenecek törenlerle anılacak. Anma programı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Amfi Tiyatro ile Erdemir Kültür Merkezi’nde Mehter konser verecek. 1. Dünya Savaşı devam ederken, İstanbul’dan hareket ederek Kafkas Cephesi’ne yardım götüren ancak 7 Kasım 1914 sabahı Ereğli açıklarında Rus Savaş gemilerince batırılan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerinde şehit olan ve tarihe Sarıkamış Deniz Şehitleri olarak geçen 221 şehit için Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından sahil bandında yaptırılan ‘Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nda 108’nci yılında anma töreni düzenlenecek. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilgili kurumlarla ortaklaşa düzenlenen anma programına Kdz. Ereğli halkını davet etti. 7 Kasım Pazartesi günü düzenlenecek program şu şekilde:
13.00 Kortej başlangıcı ve öğrencilerin tören alanında kostümlerini giymiş olarak yerlerini almaları – Yer: Çınaraltı – Bozhane
13.30 Anıta çelenk sunumu – Yer: Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı 13.35 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
13.40 Protokol konuşmaları
13.50 Törenin sona ermesi
14.00 Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Konseri Yer: Amfi Tiyatro
14.50 Protokol mensuplarının çelenk bırakma töreni için fırkateyn’e intikal etmeleri Hareket Yeri : Karadeniz Ereğli Askeri Limanı
15.00 Denize çelenk bırakılması (Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa nakliye gemilerinin anısına protokol mensupları tarafından gemilerin battığı noktada denize 3 adet çelenk bırakılması)
18.00 Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı Konseri
HABER LİNKLERİ
https://haberhayat.net/sarikamis-platformu-torenlere-katilacak/
ZONGUKDAK EREĞLI İLE İLGİLİ BELGESELİMİZ
https://m.youtube.com/watch?v=Y8VzAtyHXhk



banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Çocuklar trafik konusunda bilinçleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik Eğitim Parkında çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor

Haberi Oku