banner1001
İLÇE HABERLERİ:
Eğitim Uzmanı ve Yazar Sıtkı Aslanhan Çayırovalılarla Buluştu

06 Aralık 2018 Perşembe 12:12

“Mutlu Aile, Mutlu Toplum” konulu seminerde kendine has üslubuyla anlatım yapan Aslanhan, günümüz aile yapısı, gençlerin sosyal medya alışkanlıkları ve bilinçli nesil yetiştirilmesinden bahsetti. Aile ilişkilerinde gençlerin teknolojiye olan bağımlılığının yol açtığı sorunları kendine has üslubuyla izleyicilere aktaran Aslanhan, anne ve babaların çocuklarının yetiştirilmesi konusunda daha bilinçli olması gerektiğine işaret etti.

“Mutlu Aile Mutlu Toplum” Seminerine Yoğun İlgi

Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonu ve Çayırova Belediyesi Kültür Salonunda iki seans olarak gerçekleşen ve söyleşi tadında geçen seminerde, ailelerin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarda olumsuzlukların artacağını belirten Aslanhan, “Aileler çocuklarıyla evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne üzücü ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyorlar. Ailelerin televizyon, cep telefonu ve bilgisayarın bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocuklar ile sağlıklı iletişim kuramıyorlar. Bu yüzden sohbet ortamı oluşturmalıdırlar. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur” dedi.

Aslanhan; “Anneler Babalar Çocuğunuzu Çok Sevin Ama Onlarla Arkadaş Olmayın”

Bu millete atılan en büyük kazıklardan biri, ‘çocuğunuzla arkadaş olun’ cümlesidir” diyerek konuşmasına devam eden Aslanhan; “10 yaşında çocukla nasıl arkadaş olunur, nasıl otorite korunur. Tabi ki çocuğunuzla oyunlar oynayacaksınız. Ama otoritenizi de koruyacaksınız. Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Ama ne oldu. Manyak anne, dırdırcı anne oldu. Bir de tabi diziler var. Babanın çeşitli karakterlere büründüğü diziyi izleyen bir nesilden babaya saygıyı nasıl bekleriz” dedi. Aile yapısını güçlendirip huzurlu bir toplum oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminere yoğun ilgi gösteren Çayırova’lı bayanlar, program sonrasında aldıkları kitapları yazara imzalatarak sorularını yöneltme imkanı buldular.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEZER, “ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109.YILI KUTLU...
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü...

Haberi Oku