banner1036
İLÇE HABERLERİ:
İSU'YA SAĞLIK SEMİNERİ

10 Ekim 2016 Pazartesi 10:37

İSU Genel Müdürlüğü yöneticilerine Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney tarafından “Sağlıkta Güncel Gelişmeler” konusunda seminer verildi. Genel Müdür İlhan Bayram’ında yer aldığı seminerde konuşan Genel Sekreter Dr. Şenol Ergüney, “Ben çeşme suyu içiyorum ve çeşme suyunu da tavsiye ediyorum. İSU Genel Müdürlüğü’nün yatırım ve hizmetlerini yakından takip ettiğim için de gerçekten çeşme suyunun en sağlıklı olduğuna inanıyorum. ”dedi.

 UZMANLARDAN BİLGİ PAYLAŞIMI

Kocaeli’nde abonelerine, ülkemizin en sağlıklı içme sularından birini sağlayan ve kanalizasyon hatları ile atıksuları toplayıp modern arıtma tesislerinde arıtarak çevreyi koruyan İSU Genel Müdürlüğü, program çerçevesinde gerek mesleki gerekse belirli günler için yönetici ve personele eğitim seminerleri düzenliyor. Geçtiğimiz aylarda birçok uzmanı ağırlayan Kurum, son olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri. Dr. Şenol Ergüney’i ağırladı. Kurumun toplantı salonunda düzenlenen seminere Genel Müdür İlhan Bayram, Genel Müdür Yardımcıları Alaeddin Alkaç ve Uğur Susoy, Daire Başkanları ile Şube Müdürleri katıldı.

 DOĞAL VE SAĞLIKLI BESLENİLMELİ

İnsanın sağlıklı ve başkalarına faydalı olması için önce kendini koruması gerektiğini vurgulayan Dr. Şenol Ergüney, bunun için de doğal ve sağlıklı beslenme ile düzenli hayatın önemli olduğunu söyledi. Sağlıkla ilgili güvenilir olmayan tavsiyeler ile bitki ve karışımların dikkate alınmamasını gerektiğini anlatan Dr. Ergüney, “Sağlığımızla ilgili güvenilir olmayan tavsiyeleri dikkate almayalım ve doktorumuza danışmadan da uygulamayalım. Bunun için pozitif bilime mutlaka danışmak lazım. Düzenli bir hayat yaşayalım. Sağlık için son derece önemli olan uykumuza dikkat edelim. Yatak odasın da bulunan telefon şarj cihazı ışığı bile uykuyu bozuyor; üstünü örterek sıfır karanlıkta uyumak lazım. Düzenli egzersizler yapılmalı. Çağımızın hastalığı obeziteye karşı sağlıklı beslenmek gerekir. Bunun  için de yeterli ve dengeli beslenmeli; geleneksel ve doğal beslenmelidir. İşlenmiş ve katkılı hızlı tüketime dönük gıdalarla beslenilmemelidir. Ayrıca, sağlık için tehlikeli olan gazlı içecekler, kızartma, kavurma, aşırı yağlı, tuzlu,şekerli gıdalardan kaçınılmalıdır.”dedi.  

banner982
Anahtar Kelimeler
İSUDaricaGebze
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına yönelik Seka Kamp alanında Engelsiz Bahar Şenliği...

Haberi Oku