banner1001
İLÇE HABERLERİ:
İzmit Belediyesinden işçi çıkarılmasına Hizmet-İş Sendikasından tepki

18 Mayıs 2020 Pazartesi 17:07

 Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı, çöp toplama aracında çalışan Sadullah Erçin'in (38) elleriyle çöp toplamak zorunda kaldığı ve bunu çektiği videoyla amirlerine rapor ettiği için işten çıkarıldığını savundu.

İzmit Kocatepe Mahallesi'nde oturan evli ve 3 çocuk babası Erçin'in yaklaşık 3 yıldır İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çöp toplama işinde çalıştığını aktaran Ersoy, şunları kaydetti:

"Ancak çöp kamyonunun arızalanması nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen son dönemde koruyucu malzeme ve ekipman sağlanmadığı için konteynırlardan elleriyle çöp topladığını gösteren ve bir vatandaş tarafından çekilen videoyu amirlerine rapor edince işinden oldu. Çağ dışı ve pandemi sürecine uygun olmayan çalışma koşulları düzeltilmesi gerekirken, çalışanın işten atılmasına hukuki ve insani bir yaklaşım değildir."

Ersoy, konuyla ilgili bütün hukuki yolları kullacaklarını belirterek, "CHP'li İzmit Belediyesinde baskı ve yıldırma girişimleriyle ne halk sağlıklı bir temizlik hizmeti alabilir ne de huzurlu bir çalışma ortamı oluşturulabilir. Elleriyle çöp toplayacak kadar işine bağlı bir çalışanı, daha iyi şartlar sağlanması için yaptığı başvuru sonrası, üstelik böyle bir ortamda işten atmak hangi vicdana sığar. Ne hukuk, ne de insani yönü olmayan bu kararı kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını...
Gebze ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana gelen sanayi...

Haberi Oku