İLÇE HABERLERİ:
KÜTÜPHANEDE ANLAMLI ETKİNLİK

10 Ekim 2016 Pazartesi 11:27

Gebze İlçe Halk Kütüphanesi en ok okuyana ödül verdi. Gerçekleştirilen programda Yaren Bilek yaz tatilinde Gebze Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan öğrenci olunca, İstanbul Kalamış Rotary Kulübü kendisini bisiklet ile ödüllendirdi.

BİSİKLET VERİLDİ

Gebze Yıldırım Beyazıt Ortaokul öğrencisi Yaren Bilek yaz tatilinde Gebze Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan öğrenci olunca, İstanbul Kalamış Rotary Kulübü kendisini bisiklet ile ödüllendirdi. Etkinliğe eşi Emine hanım ile birlikte katılan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan bisikleti öğrenciye verirken, “Bu bisiklet sıradan bir bisiklet değil. Okumak çok güzel. Sen okuduğun için hem kendine hem de akranlarına güzel bir şey yapmış oldun, örnek oldun” diyerek tebrik etti .Gebze Halk Kütüphanesi Müdürü Tevhide Buğan ise, kitap okumanın önemini çocuklara aşılamak için böyle bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Yaren 3 aylık yaz tatilinde 32 kitap okudu. Okumanın yararlarını çocuklara öğretirsek daha gelişmiş bir toplum oluruz” diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Öğrenciye bisiklet hediye eden İstanbul Kalamış Rotary Kulübü Başkanı Ülker Taylan da, “Okumayı teşvik etmek amacıyla böyle bir proje hazırladık. 15 Haziran 15 Eylül tarihleri arasında en çok kitap okuyan öğrenciye ödül verelim dedik. Artık bilgi çağındayız. Toplumun bilgi çağına ulaşması okumakla olur. Yaren öğrencinin ailesini ve öğretmenlerini de kutluyorum” dedi Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Geçmiş dönem Rotary Kulübü başkanı Şemsettin Uzel, Gebzeli Rotaryen Ertan Sevil, öğrencinin anne ve babası Sibel-Serdar Bilek de katıldı. (Refik Sıla GÜVENÇ)

banner982
Anahtar Kelimeler
DaricaGebzeGebze Gazetesi
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kaza Yapan Futbolcu 3 Günlük Yaşam Savaşını...
Gebze ilçesinde meydana gelen kazada yaralanan Darıca Spor U18 futbolcularından Yunus Emre Savaş, 3 günlük...

Haberi Oku