İLÇE HABERLERİ:
SGS İnşasına Malkoçoğulları eli

10 Aralık 2016 Cumartesi 10:43

SGS İnşasına Malkoçoğulları eli

 

OGS ve HGS geçişlerini şerit değiştirmeden okuyacak olan Serbest Geçiş Sisteminin uygulanmaya başladığı Mahmutbey ve FSM köprülerindeki  gişelerin yıkım çalışmaların tamamlanmak üzere.

Gebze’li Malkoçoğulları Elektrik İnşaat Ltd.Şti firmasının yaptığı inşaat çalışmaları son etaba geldi. Proje tamamlandığında otoyol ve köprülerde araçlar şerit dğiştirmeye gerek duymadan hızlı geçiş yapabilecek.

İstanbul-İzmir Otoyolu için düşünülen projenin, Mahmutbey ve FSM köprüsü ile 10 ayrı nokta için de uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Aselsan arasında yapılan anlaşma ile OGS, HGS, Kredi Kartı ve Nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi.  Ayrıca, sistemde OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol edilebilecek. Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak. Denetimler için sistemin bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

ŞERİT DEĞİŞTİRMEK YOK

Projede bu aşamadan sonra, İstanbul-Ankara yolunu İstanbul-İzmir yoluna bağlayan Muallimköy kavşağında Serbest Geçiş Sistemi tesis edildi. Aselsan tarafından tesis edilen Serbest Geçiş Sistemi, gişeler gibi OGS ve HGS abonelerinin tamamına hizmet verecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) geçiş güzergahındaki Mahmutbey'de trafik yoğunluğunu önlemek için başlatılan uygulama kapsamında araçlar, gişe alanında şerit seçimine gerek kalmaksızın geçiş yapabilecek.

Serbest geçiş sisteminin geçen ay devre alınmasının ardından gişelerin yıkım çalışmalarına başlanmıştı. Yıkım ekipleri ve iş makinalarının gidiş-geliş yönündeki çalışmaları kontrollü şekilde devam ediyor.

Ekiplerin yol güvenliğini sağlamak için trafiğin kısa süreli durdurulması nedeniyle bölgede kısmen de olsa yoğunluk yaşanmıştı. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bilgi evlerinde yaz okulu kayıtları başlıyor
Çayırovalı çocukların ve gençlerin eğitim yuvası olan Çayırova Belediyesi Bilgi Evleri’nde yaz okulu...

Haberi Oku