KÜLTÜR VE SANAT:
'Silsile' filminin galası yapıldı

18 Eylül 2014 Perşembe 17:04

21. Altın Koza Uluslararası Film Festivali kapsamında; Yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın yaptığı 'Silsile' filminin galası yapıldı.

Filmin Adana Real Cinemaximum'da yapılan gala gösterimine oyucular tam kadro katıldı. Filmi bakmaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de geldi. Yönetmen Ozan Açıktan, filmin hayalini üniversite yıllarında kurduğunu ve 8 yıllık bir senaryo çalışmasının arkasından Faruk Özerten'in de dahil olmasıyla ortak yaşama geçirebildiklerini söyledi. Açıktan; 'Festivaller bizim için aşırı ciddi Altın Koza da kocaman bir film festivali burada olmaktan aşırı mutluyuz' diye konuştu.

Filmin senaristi Faruk Özerten, kocaman bir keyifle tüp ekiple ortak iyi bir film ortaya koyduklarını belirterek, emeği geçenleri kutladı. Oyuncularından Aytaç Uşun da; filmi çekerken kocaman zevk aldıklarını belirterek, Altın Koza'dan çıkacak neticesinde merakla beklediklerini anlatım etti.

Oyuncuları içinde Nehir Erdoğan, Tardu Flordun, İlker Kaleli, Esra Bezen Bilgin, Serkan Keskin ve Aytaç Uşun'un olduğu filmin konusu ise şu şekilde; 'Sıcak bir yaz gecesi Ece (Nehir Erdoğan) Amerika’dan yeni dönmüş bulunan Cenk (İlker Kaleli) ile ortak Cenk'in kaldığı eve giderler. Bu sırada aralarındaki küllenmiş aşk alevlenir benzeri olur. Cenk'in yakın dostu aldatılmak üzeredir. İkili ansızın evde yalnız olmadıklarını ayrım eder. Bir hırsızlık girişimi olur. Hırsızlığı arkasından işlenen bir suç takip eder. Ece gider, Faruk gelir. Üç insan hem birbirlerinden sakladıklarıyla hem de bir suçla kafa etmeye çalışır. Ancak bu düşündükleri kadar basit olmayacaktır. Büyük kentlerde yaşanan hayatların arasındaki karmaşık ilişkilerin, derin yaraların ve yaşamın kırgınlığının sorgulandığı filmde, bu üç karakterin hayatlarını sonsuza kadar değiştirecek bir vakalar silsilesi yaşanır.'

ABDULLAH COŞKUN

banner982
Anahtar Kelimeler
Gala
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kadınlar Baharı Şarkılarla Karşıladı
Kocaeli'de kadınlar korosu bahar konseri kapsamında sahne aldı.

Haberi Oku