banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:

08 Mart 2019 Cuma 07:52

Derneğin, sokakta bulunan konaklardan birini çarşı olarak düzenleyerek hizmete açtığı merkezde, şehrin tanınmış esnafı, ürün ve eserlerini sergileme ve ziyaretçilere sunma fırsatı buluyor. Çini, müzik, resim, kahve, kolonya ve hediyelik eşya odaları bulunan "Tarihi Çarşı"da, şehrin geleneksel esnaf ve sanatkarlarının emekleri sunuluyor.

İzmit Tarih Koridoru Derneği Başkanı Nükhet Oruç Özcan, açılışta yaptığı konuşmada, "İzmit bizim hikayemiz" diyerek yola çıktıklarını ve tarihi çarşının çok değerli esnaf, zanaatkar ve sanatkarların ellerinde gelecek nesillere aktarılacağını dile getirdi.  

Konuşmanın ardından açılışı kurdelesi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından kesildi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ata yadigarı" olarak nitelendirdiği konağın bu projeye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nevzat Doğan, "Bir yeri yaşatmak sadece orayı restore edip bırakmakla olmuyor. O yerin yaşaması için orada insanların buluşması lazım. Burada tarihi çarşımız tam da bu istediğimizi dolu dolu yapıyor. İçerisinde el emeğini yaşatan, farklı girişimlerde bulunan hanımefendiler var." şeklinde konuştu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku