RÖPORTAJ:
En önemli seçim: Başkanlık!

13 Kasım 2016 Pazar 16:14

 

**AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Gençlik Kolları Başkanı Cüneyt Şentürk ile beraber Gazetemizin konuğu oldu. Başkanlık Sistemi ve Referandumdan, HDP’li vekillerin tutuklanmasına, Parti çalışmalarından, yatırımlara bir çok konuda sorularımızı yanıtlayan Bıyık, referanduma hazır olduklarını ve Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacağını söyledi. Bıyık HDP’li vekiller için de “Kimse hukuktan üstün değil.”dedi.

Gebze Gazetesi: Başkanlık Sistemi ve yeni Anayasa TBMM’de onaylandığı takdirde olası bir referandum seçeneği önümüzde. Referanduma ne kadar hazırsınız? Beklentiniz nedir?

 

Muzaffer Bıyık: Bizim Darıca olarak 436 sandığımız vardı son seçimlerde. Bunların hepsinin kontrolünü yapıyoruz. Sandık Kurulu çalışmalarına başladık. Bizim zaten hali hazırda bir alt yapımız var Sandık müşahitleri konusunda. Bu pazar seçim var dense bir fire vermeden hazırız. Bunun için alt yapımız hazır. 7 Haziran’da sadece 1 sandığımızda sıkıntımız olmuştu O da görevli arkadaşımızın cenaze için memleketine gitmesi gerekiyordu, hemen başka birini görevlendirdik. Partimiz bize özgü bir Başkanlık sistemi için çalışıyor. Bu konuda MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşüldü. İki hafta içinde hazırlanan taslak metinlerin MHP’ye gönderilmesini bekliyoruz. Mevcutta 2007 yılında yapılan Anaysa değişikliği ile ortaya çıkan Filli bir durum var. Bu durumun Anayasal teminat altına alınması gerekiyor. Bu konuda gerekli desteği veren MHP Genel Başkanı sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. Bu konuda onun duruşu ve desteği önemli. Gönül isterdi ki diğer partilerde bu çalışmaya destek verseydi. Ben halk oyundan yüksek bir destekle geçeceğine inanıyorum. Parti Kurullarımız olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bize göre Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi olacaktır.

 Gebze Gazetesi: HDP Eş Başkanlarının ve Milletvekillilerinin tutuklanması çok tartışıldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 Muzaffer Bıyık: Türkiye’de Hukukun üstünlüğü su götürmez bir gerçek. Herkes bir suça karıştıysa eğer hukuk karşısında hesap vermeli. Kimse Hukuktan üstün değil. Şu an böyle bir süreç işliyor. Yargısız bir infaz yok. TBMM’de yapılan Anayasa değişikliği oylamasında tüm dokunulmazlıklar karşısında. Hukuk da fezlekeleri olan Milletvekillerini ifade vermek için davet etti. CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli, bu kapsamda Savcıların ifade verme davetine uyarak gittiler. Ama HDP’li Milletvekilleri “Biz tıpış tıpış ifade vermeyiz” şeklinde konuştular. Bunun neticesinde de yargı gereğini yaptı. İfade vermeye gitmeyen Milletvekilleri gözaltına alınıp Yargı karşısına çıkarıldı. Her şey hukuk çerçevesinde yapılacak. Ülkenin altına dinamit koymaya çalışan kişiler gereken cezayı almalı. Hem kendi fikrim, hem teşkilatların, hem de vatandaşların beklentisi bu. Onların seçilmiş olmaları kendilerine teröre bulaşmaları, yardım ve yataklık yapmaları, propaganda yapmalarına müsaade edildiği manasına gelmez. Kaldı ki şu anda Dokunulmazlıklar da rafa kaldırılmış vaziyette. İlk başlarda özellikle sosyal medya da ortamı germekle alakalı bir stratejileri vardı. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Ama sağ duyulu seçmenler, özelikle Kürt kökenli vatandaşlarımız bu oyuna gelmiyor.

 Gebze Gazetesi: CHP’nin bu süreçte ki tavrını, bildiri yayınlamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Muzaffer Bıyık: CHP’yi anlamak mümkün değil. CHP, demokrasiden dem vuruyor ama dönüp kendilerine baksınlar.  Ne kadar demokrasiye sahip çıktıkları geçmişlerinde var. CHP demokrasi ile seçilenleri asmış bir partidir. Merhum Başbakan Adnan Menderes 27 Mayıs darbesi sonrası asılırken CHP o zaman neden ses çıkarmadı? Yayınladıkları bildiriyi tasvip etmek mümkün değildir. Nitekim Partimizde, Cumhurbaşkanımız da gereğini yaparak CHP parti Meclisi tarafından yayınlanan bildiriyle alakalı suç duyurusunda bulunmuştur. Kimin devletin yanında, kimin terörün yanında durduğunu bu süreçte milletimiz görüyor. Hem CHP hem HDP bu sürecin sonunda milletimizden gereken cevabı alacaktır.

 Gebze Gazetesi: Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile uyumlu bir çalışma içerisindesiniz. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

 Muzaffer Bıyık: 7 yıldır Belediye başkanımızla uyumlu bir çalışmamız var. Belediye başkanıyla uyum içinde olmanın en büyük avantajı başarılı bir teşkilat yapısıdır. Belediye Başkanımız Belediye’yi ben de teşkilatları yönetiyorum, bu şekilde uyum içinde çalışıyoruz. Görev alanlarında birbirimize karşı saygı ve sevgi var. Ben Belediyenin eksiklerini gördüğümde, Birim Müdürlerine söylemektense Başkanımıza iletiyorum. Bunu yaparken yapıcı anlamda ifade ediyoruz. O da aynı şekilde Teşkilat noktasında gördüğü eksikleri bize iletiyor. Bu eksiklikleri gideriyoruz böylece de başarılı ve uyumlu bir çalışma oluyor.

 Gebze Gazetesi: Gebze Bölgesi’nde ki diğer İlçe Başkanlarıyla da uyum içindesiniz. Her toplantı ve etkinliğe beraber katılıyorsunuz. Bu Gebze birlikteliği için ne düşünüyorsunuz?

 Muzaffer Bıyık: Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova 4 İlçe başkanı beraber uyum içindeyiz. Sadece mevcut Başkanlar değil, geçmişte Gebze’de Yılmaz Bayram ve Cemalettin Kaflı, Dilovası’nda İlhan Yıldırım, Çayırova’da Nazmi Özmen’in İlçe Başkanlığı dönemlerinde de bir uyum içindeydik. 4 İlçe olarak geçmişten gelen bir kader birliğimiz var. Biz toplantılara, programlara diğer ilçe Başkanlarımızın kendi ilçelerinde ki sorunlarını da konuşarak gidiyoruz. Ortada bir sorun olduğu zaman çözümü için katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu şekilde daha iyi oluyor. Haftada bir günde mutlaka oturup konuşuyoruz.7 yıldan beri aynı yapıyı koruduk.  Gebze bölgesi bir bütündür. Ne kadar ilçe olarak ayrılsak da. Gebze’de yaşayanlar Darıca’yı Karamürsel gibi görmüyor. Sosyal alanlarımız iç içe geçmiş durumda. Bölge kavramı Gebze tek ilçe olduğunda neyse şu anda da birlikte devam ediyoruz. Her anlamda beraberiz. Bizim gönül ve sevgi birlikteliğimiz var.

 Gebze Gazetesi: 2017 yılında referandumla birlikte AK Parti’yi İl ve İlçe kongreleri de bekliyor. Kongre ile alakalı düşünceleriniz nelerdir?

 Muzaffer Bıyık: Kongre süreciyle alakalı Genel Merkez çalışması var ama resmi bir takvim yok. Resmi Takvim açıklanana kadar gözümüz kulağımız Referandum çalışmalarıyla alakalı. Olmazsa olmaz konu bizim için Referandum.  Kongre kararı alınırsa çalışmalarımızı da yaparız. Genel merkez devam yönünde karar verirse devam ederiz, Partimiz bizim için neyi uygun görürse başımızın üstüne. Ancak dediğim gibi önceliğimiz Referandum.

            Gebze Gazetesi: Darıca Emek Mahallesi’nde Termal Grup’un yapmak istediği Yenikent projesi çok tartışıldı. Proje ile alakalı son durum nedir?

 Muzaffer Bıyık: Bu projeyi yakından takip ediyoruz. Bildiğim kadarıyla yasal izinleri aldılar. Son Büyükşehir Belediyesi’nden de planlar onaylandı. Burada bazılarının söylediği gibi rant elde etme yoktur, aksine kamu menfaati vardır. O bölgede 4 kat imar izni vardır. Ancak bu projede imar kanunu gereği emsal yatay değil, dikine işletiliyor. Bayramoğlu Yenikent Projesi sadece bir konut projesi olarak düşünülmemeli. Sosyal yaşama, günlük alışverişe ve turizme de önemli katkıları olacaktır. Örneğin projede yer alan Huzurevi, öğrenci yurtları, sosyal donatılar, marina v.s tamamen Darıca ve Bayramoğlu halkının refahı ve sosyal yaşamı için düşünülmüş. O yüzden bu proje gerek Darıca’nın gerekse bölgemizin çok önemli bir konuma gelmesinde önemli bir tanıtım olarak da yerini alacaktır

 Gebze Gazetesi: Darıca Kışlası’nın son durumu nedir? Arazinin belediyeye devri söz konusu mu?

 Muzaffer Bıyık: Askeri alanla ilgili Bakanımız sayın Fikri Işık gerçekten çok çalışıyor. Kışla içerisinde Yaklaşık 900 dönüm arazi var. Bir kısmının Büyükşehir’e geçmesi için çalışıyoruz. Tamamlanırsa eğer bizim Resmi Kurumlar için bina sorunumuz var. Müftülük, Emniyet, ilçe Tarım Müdürlüğü, Kaymakamlık, Milli Eğitim, Tapu hepsi farklı ve sıkıntılı yerlerde. Tamamını tek bir çatı altında toplamak bizim hedefimiz. Şehre layık olmayan kurumlar var. Önemli olan kurumların İşlevsel özelikleri ama yeni Türkiye’ye yakışan bir fotoğraf olsun diyoruz, vatandaşta bunu bekliyor.

 Gebze Gazetesi: Ana Kademe’den Gençlik Kolları’na, Kadın Kolları’ndan Mahallere kadar teşkilat çalışmalarından memnun musunuz?

 Muzaffer Bıyık: Gençlik Kolları Ana kademinin kanadıdır. Kanatlar olmadan biri eksik olsa kuş uçamaz. Gençlik Kolları başkanımız çok çalışkan bir kardeşimiz. Kadın kollarımız da aynı şekilde. Darıca’da güzel bir teşkilat yapımız var. Mahalle teşkilatlarımız dahil olmak üzere. İnanılmaz bir mahalle teşkilatlarımız var her hafta rutin toplantılarını yapan. Bunun yanında Gençlik Kolları, mahalle teşkilatlanmaları da var. Hakeza kadın kolları ve liseliler yapımız da. Liseliler için yapılanma yapılıyor ve olması gereken de bu. Gençlere AK Parti’yi anlatmamamız gerekiyor. Gençler oyu kullanırken 2015 seçimlerinde 2019 Türkiye’si ile karşılaştırıyor. 2002 Türkiye’sini bilmiyor. Bu nedenle gençlere inmeliyiz.

 Gebze Gazetesi: Enerji dolu ve teşkilatçılıktan gelmiş Bir İl Başkanınız var. Şemsettin Ceyhan ile çalışmak nasıl bir duygu?

 Muzaffer Bıyık: Şemsettin Ceyhan ile çalışmak keyifli. Onun enerji dolu yapısı Bize de enerji veriyor. Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı için Teşkilatçılığı bilen yapısı var. Bu konuda kardeşlik diyalogumuz var. İl başkanlığı diyalogunda da sorunumuzu çözemiyoruz dediğimiz zaman Darıcanın derdiyle dertleşen bir yapısı var. Elimizde ki konulara, yaşadığımız sıkıntılara ne zaman gitsek İlçe başkanı gibi yaklaşıyor. İlçe İlçe yatırımlarımızı kontrol ediyor. 2014 seçimlerine gidildiği zaman Şemsettin Ceyhan il başkanı değildi ama Parti olarak vatandaşlara sözler verildi ve İl Başkanımız takibi için çalışıyor. Bu durumdan gayet memnunuz.

 Gebze Gazetesi: Son olarak Darıca’yı başarılı bir şekilde temsil eden ve Ülke gündemine taşıyan Darıca GB var. Sizinde ciddi destekleriniz var, Darıca GB için ne söylemek istersiniz?

 Muzaffer Bıyık: Darıca GB yıllardır takip ettiğimiz temsilcimiz. Bu yıl daha hassas takip ediyoruz. Çünkü daha önce partimizde Gençlik Kolları başkanlığı yapan, Belediye Meclis üyemiz Mustafa Öztürk şu anda kulüp Başkanı. Maçlarını da elimden geldiğince takip ediyorum. Gururla izliyoruz. Mustafa Öztürk çok hırslı birisidir. Çok yakından tanıdığım ve sevdiğim bir kardeşimdir. Çok azimlidir. Takım güzel gidiyor bizi de gururlandırıyor. Kupada gruplara kalıp Türkiye gündemine taşıması bizim için onurdur. Ona da en büyük desteği veren Belediye başkanımız. Onu unutmamak lazım. Başkanımızın hem manevi hem de maddi desteği var. Takım teknik Direktör değişikliyle beraber güzel gidiyor, iyi durumda, umarız Darıca GB’yi 2.Lig de de görürüz.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Karamürsel sepetinin geleceği Muharrem ustaya...
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülaziz'e içinde kiraz götürülmesiyle üne kavuşan "Karamürsel sepeti"nin...

Haberi Oku